Nemški general: Navaditi se bomo morali na možnost, da nas Rusija nekega dne napade

Va
11.12.2023 17:09

Poveljnika nemških oboroženih sil Carstena Breuerja skrbi novo rusko oboroževanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Carsten Breuer 
Profimedia

Poveljnik nemških oboroženih sil general Carsten Breuer je v intervjuju za nedeljsko izdajo časnika Frankfurter Allgemeine izrazil zaskrbljenost, da bi Rusija napadla Nemčijo in bi se začela obrambna vojna.

Breuerja skrbi, da se Rusija "v tem trenutku spet oborožuje". Nemčija se bo morala navaditi na možnost, "da bomo morali nekega dne voditi obrambno vojno", je izjavil nemški general.  

Na vprašanje, kaj bi za Nemčijo pomenil morebitni napad Rusije na zvezo Nato, je Breuer odgovoril: "Nimamo alternative. Moramo se braniti in branili se bomo, pika!"     

General je obenem priznal, da nemška vojska čuti primanjkljaje, ker je dolga leta bila osredotočena na mednarodne krize: "Zdaj vidimo, da naše obrambne sile še niso dovolj opremljene za vojno." Obstajajo strukture, je dodal, zaradi katerih "so hitre in ciljne odločitve skorajda nemogoče", navaja portl Index.hr.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta