Novi v vrsti pozivov k odpovedi olimpijskih iger v Tokiu: Posledice bi bile lahko zaradi koronavirusa prehude

STA, S.M.
26.05.2021 10:31
Bo koronavirus ogrozil olimpijske igre v Tokiu na Japonskem, ki naj bi tam potekale čaz dva meseca?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
REUTERS

Japonski časnik Asahi Shimbun, uradni pokrovitelj tokijskih olimpijskih iger, je danes v uvodniku pozval odgovorne, naj odpovedo olimpijske igre (OI) in jih opisal kot "grožnjo zdravju". Dnevnik v zapisu poziva japonskega predsednika vlade Yoshihideja Sugo in druge odgovorne, naj sprejmejo "mirno, objektivno oceno položaja in se odločijo za odpoved poletnih OI".

V uvodniku so med drugim zapisali, da enostavno Japonska "ne more sprejeti kockanja z zdravjem" vseh vpletenih, četudi organizatorji vztrajno zagotavljajo, da lahko priredijo varne OI.

REUTERS

"Odpoved olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu bi Japonsko stala približno 13,9 milijarde evrov, pa je v torek objavil japonski raziskovalni institut Nomura," je danes poročal Japan Times. Ob enem so poudarili, da bi organizacija iger to poletje državo lahko stala še precej več. Japonska bi lahko utrpela še večjo gospodarsko škodo, če bi novo povečanje koronskih okužb podaljševalo izredne razmere, so zapisali pri Japan Timesu.

EPA

Večina Japoncev za odpoved OI

Anketa spletnega mesta Kyodo News sredi maja je pokazala, da 60 odstotkov japoncev ni naklonjena izvedbi olimpijskih in paraolimpijskih iger. V Tokiu in večjem delu Japonske ta čas zaradi četrtega vala koronske pandemije vladajo izredne razmere, ki naj bi jih vlada konec tedna še podaljšala do 20. junija.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta