Bosta Dončić in Čančar pomagala Sloveniji na olimpijske igre? Selektor je povabil oba

Š.R.
25.05.2021 19:10
Slovenska košarkarska reprezentanca bo s pripravami za kvalifikacijski turnir začela 10. junija, Aleksander Sekulić je razkril razširjeni seznam vpoklicanih
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Več zmag ko bo nabral Dallas v končnici, manj bo možnosti za nastop Luke Dončića v olimpijskih kvalifikacijah. Foto: REUTERS
Reuters

Selektor slovenske moške košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je razkril seznam 20 košarkarjev, na katere računa v pripravah na kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Na njem sta tudi NBA-jevca Luka Dončić in Vlatko Čančar. Reprezentanca se bo začela zbirati 10. junija v Zrečah, v litovski Kaunas, kjer bodo kvalifikacije za OI, pa bo odpotovala 25. junija.

"Pred sabo imamo kar nekaj izzivov, predvsem gre za nepredvidljivost časa prihoda igralcev. Prvenstva se pri nekaterih ne bodo končala vse do sredine junija. Drugi je ta, da bodo igralci prišli utrujeni, eni bolj, drugi manj, zato bomo morali najti pravi način, kako vse uskladiti do te mere, da bomo šli v Kaunas optimalno pripravljeni," je poudaril selektor, ki bo reprezentante pred turnirjem preizkusil še na dveh pripravljalnih tekmah s Hrvaško.

Razširjen seznam vpoklicanih še ni dokončen, spisek s 14 košarkarji za Kaunas bo moral Sekulić oddati 21. junija, dva dni pred turnirjem, ki se bo začel 29. junija, pa izbrati dvanajsterico za tekmi proti Angoli in Poljski. Prihoda Luke Dončića in Vlatka Čančarja, ki z Dallasom oziroma Denverjem igrata v končnici lige NBA, včeraj selektor še ni mogel potrditi. "Pogojen je s tem, kako daleč bosta njuni ekipi prišli v končnici. Dlje ko bosta igrala, slabše so možnosti za njun prihod. Sta pa izrazila željo zaigrati za izbrano vrsto," je dejal Sekulić.

Razširjeni seznam: Jaka Blažič, Žiga Dimec, Edo Murić, Luka Rupnik (vsi Olimpija), Vlatko Čančar (Denver), Jakob Čebašek (Dinamo Bukarešta), Luka Dončić (Dallas), Zoran Dragić (Baskonia), Gregor Glas (Dynamic), Gregor Horvat (Cholet), Jan Kosi (Krka), Miha Lapornik (Den Bosch), Jurij Macura (FMP), Blaž Mahkovic (Helios), Aleksej Nikolić (Gravelines), Alen Omić (Bourg), Klemen Prepelič (Valencia), Matic Rebec (Ravenna), Žan Mark Šiško (Bayern), Gašper Vidmar (Venezia). (šr, sta)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta