Pes zbežal z dvorišča in napadel žensko, lastnik ga je pokončal s kladivom

N.S.
23.03.2023 13:04

V hrvaški Istri je pes stekel na ulico ter napadel drugega psa in žensko, ki ga je sprehajala. Nastal je kaos, v katerem sta na krut način poginila oba psa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so opravili kriminalistično preiskavo.
Profimedia

Incident se je zgodil v sredo zjutraj, ko je 60-letna ženska v naselju Sveti Petar u Šumi, ki leži v osrčju istrskega polotoka, na povodcu sprehajala svojega psa. Ko sta šla mimo enega od dvorišč, je od tam pritekel drugi pes ter najprej napadel njenega psa. Ženska ju je poskušala ločiti, a jo je pes, ki je pritekel z dvorišča, ugriznil v roko, pri čemer je padla na tla. V tem času je prihitel tudi 46-letni lastnik napadalnega psa in svojega psa s kladivom udaril po glavi. Pes je zaradi udarca poginil, prav tako je zaradi napada poginil pes 60-letnice, medtem ko je bila ona lažje telesno poškodovana.

"Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno veterinarsko inšpekcijo. Zoper 46-letnega moškega je podana kazenska prijava na pristojno državno tožilstvo zaradi usmrtitve psa, izrečena pa mu bo tudi globa za prekršek iz zakona o prekrških zoper javni red in mir, za zadrževanje živali brez nadzora," so v kratki izjavi sporočili policisti Policijske postaje Pazin, ki so opravili kriminalistično preiskavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta