Pet agentov tajne službe na prisilni dopust zaradi poskusa atentata na Trumpa

STA, J.K.
24.08.2024 10:22

Vsaj 90 minut pred streljanjem so lokalni policisti Crooksova besedilna sporočila na internetu poslali kolegom kot sumljiva. Kljub temu ga niso prijeli in ustavili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Agenti so Trumpa takoj odstranili z odra. 
Reuters

Najmanj pet agentov tajne službe ZDA je moralo na prisilni dopust zaradi slabega ukrepanja v času neuspelega atentata na republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Tumpa 13. julija v kraju Butler v Pensilvaniji Televizija Fox News poroča, da je moral na prisilni dopust tajni agent iz Trumpove ekipe in štirje agenti iz urada v pensilvanskem Pittsburghu. Omenjeni agenti so sicer še naprej zaposleni, vendar ne smejo delati na terenu, ampak le v pisarnah.

Reuters

Tajna služba sicer še vedno ni ugotovila kako je lahko Thomas Matthew Crooks usodnega dne izstrelil več nabojev proti Trumpu in ga zadel v desni uhelj. Po incidentu je odstopila direktoric tajne službe Kimberly Cheatle, Fox News pa poroča, da je tajna služba pred Trumpovim zborovanjem v Butlerju dobila informacije, da grozi napad s strani Irana. "Tajna služba ZDA nadaljuje pregled zagotavljanja nalog in preučuje procese, postopke in dejavnike, ki so privedli do te operativne napake," je sporočil tiskovni predstavnik tajne službe Anthony Guglielmi.

Direktorica tajne službe Kimberly Cheatle je po neuspelem atentatu odstopila.
EPA

FBI je pred tem navedel, da je Crooks plezal po ceveh zgradb v bližini Trumpovega zborovanja. Nato je prečkal več streh, preden je našel strelski položaj na vrhu stavbe približno 150 metrov od kraja, kjer je imel Trump govor. Vsaj 90 minut pred streljanjem so lokalni policisti Crooksova besedilna sporočila na internetu poslali kolegom kot sumljiva. Kljub temu ga niso prijeli in ustavili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta