Slovenci raje za Kamalo Harris kot Donalda Trumpa. Kaj ugotavlja raziskava?

J.K.
22.08.2024 16:25

43 odstotkov vprašanih je na vprašanje, koga bi po novembrskih volitvah raje videli na mestu predsednika ZDA, odgovorilo, da Kamalo Harris.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volitve v ZDA bodo 5. novembra. 
Reuters

Raziskava agencije Valicon je pokazala, da bi Slovenci za predsednika ZDA izbrali Kamalo Harris. 43 odstotkov izmed 511 vprašanih je na vprašanje, koga bi po novembrskih volitvah raje videli na mestu predsednika ZDA odgovorilo, da trenutno podpredsednico. 31 odstotkov jih je navedlo Donalda Trumpa, 26 odstotkov pa nikogar. 

Prav tako je 43 odstotkov vprašanih Kamalo Harris navedlo navedlo na vprašanje, kateri kandidati bi bil boljša izbira z vidika prihodnosti EU in Slovenije. Za Trumpa je bilo 32 odstotkov, 25 jih je bilo neopredeljenih. Anketo so izvedli v sklopu raziskave #Novanormalnost med 18. in 21. avgustom. Sodelovalo je 511 anketirancev, starih med 18 in 75 let. 

V najnovejši javnomnenjski raziskavi, ki so jo izvedli na New York Times, bi, če bi bile volitve danes, za Kamalo Harris volilo 49 odstotkov Američanov, za Donalda Trumpa pa 47 odstotkov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta