Pevcu skupine Rammstein očitajo spolne napade

ZUR
09.06.2023 15:19

Odvetniška pisarna, ki zastopa Tilla Lindemanna, je sporočila, da njihov klient odločno zavrača vse obtožbe o spolnih napadih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Več žensk je v preteklih dneh obtožilo 60-letnega Lindemanna spolnih napadov.
Tit Košir

Pevec nemške industrijskometalne skupine Rammstein, 60-letni Till Lindemann je obtožen spolnega nadlegovanja. Ženske so v zadnjih dneh opisale dogajanje v povezavi s pevcem. Nekatere med njimi so navedle, da je bilo strašljivo. Mlade ženske naj bi izbirali na koncertih in jih povpraševali, ali se želijo udeležiti zabav po nastopu skupine. Nekatere ženske so v zvezi s tem omenjale domnevna spolna dejanja, navaja nemška tiskovna agencija DPA.

Skupina Rammstein je v odzivu sporočila, da so jo obtožbe na račun pevca zelo prizadele in da jih jemlje izjemno resno. Svojim oboževalcem so glasbeniki še sporočili, da je zanje "pomembno, da se na naših nastopih počutite udobno in varno - pred in za odrom". Oboževalce so Rammstein tudi pozvali, naj ničesar ne prejudicirajo. Hkrati je skupina na svojih koncertih napovedala nekatere spremembe. Oboževalci tako poslej ne bodo več smeli stati neposredno pred odrom, prav tako ne bo zabave po koncertu. Govori se tudi o novem konceptu ozaveščanja za interakcijo med skupino in oboževalci, vendar podrobnosti tega za zdaj še niso znane.

Tit Košir

Odvetniška pisarna, ki zastopa Tilla Lindemanna, je v četrtek sporočila, da njihov klient odločno zavrača vse obtožbe o spolnih napadih. "Različne ženske so podale resne obtožbe proti našemu klientu. Te obtožbe so brez izjeme neresnične," je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila berlinska odvetniška pisarna Schertz Bergmann. Ob tem so odvetniki tudi napovedali, da bodo pravno ukrepali proti tem ženskam.

Skupina je po izbruhu škandala ta teden odpovedala vse zabave po koncertih v Münchnu in napovedala, da to enako velja za vse julijske koncerte skupine v nemški prestolnici Berlin. Nemški mediji so še poročali, da so Rusinji Aleni Makejevi, ki ji očitajo, da je novačila mlade ženske za spolne odnose z Lindemannom, prepovedali udeležbo na vseh nadaljnjih koncertih skupine Rammstein. Makejeva je sama sebe označila za kasting direktorico, ki naj bi za skupino delala od leta 2019. Na škandal se je odzvala tudi nemška ministrica za družine Lisa Paus in pozvala k boljši zaščiti oboževalcev na koncertih.

Tit Košir

Skupina Rammstein, ki je bila ustanovljena leta 1994, je znana po kitarskih rifih, razbijanju tabujev in teatralnih odrskih nastopih z veliko pirotehnike. Njihove pesmi obravnavajo teme od kanibalizma do nekrofilije, samo ime skupine pa spominja na nesrečo na letalskem šovu v Ramsteinu leta 1988, v kateri je umrlo 70 ljudi, več kot 1000 jih je bilo ranjenih. (zur)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta