Pilot dobil posebno dovoljenje: Razkrite podrobnosti nesreče helikopterja, v katerem je umrl Bryant

M.R.
28.01.2020 11:36

V javnosti so se pojavili novi podatki o tem, kaj se je dogajalo pred strmoglavljenjem helikopterja, v katerem je bilo devet ljudi, med njimi tudi velika ameriška košarkarska legenda Kobe Bryant. Vremenski pogoji so bili zelo slabi in zaradi megle naj bi bila vidljivost praktično ničelna. To razkrivajo tudi zadnja sporočila med pilotom in kontrolorji letenja. Pilot je v zadnjem sporočilu dejal, da se bo dvignil, ker se je želel izogniti meglenemu oblaku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraj strmoglavljenja helikopterja, v katerem je bil tudi Kobe Bryant.
Reuters

CNN poroča, da ga je letalska kontrola vprašala, kaj natančno želi storiti, a ni dobila odgovora, televizija navaja izjavo predstavnice odbora ameriške agencije za varnost v prometu (NTSB) Jennifer Homendy
Nesrečo preiskuje prav NTSB, ki dodaja, da je z radarjev helikopter izginil ob 9.45 po lokalnem času. Podatki na radarju kažejo, da se je helikopter dvignil na višino sedemsto metrov, nato pa naredil obrat v levo. V tla naj bi trčil pri hitrosti skoraj 300 kilometrov na uro. 

Reuters

Policija v nedeljo zjutraj ni letela

Dim in megla ob strmoglavljenju helikopterja.
EPA
Moška gledata kraj nesreče, v kateri je umrl veliki ameriški košarkar.
Reuters
Razbitine helikopterja. 
Reuters

Pilot je bil izkušen, opravil tudi vse zdravniške preglede

Strmoglavljenje helikopterja v bližini kraja Calabasas je bilo tako silovito, da so razbitine našli tudi več sto metrov stran in strokovnjaki pravijo, da so možnosti za preživetje takšne nesreče izjemno majhne. 
CNN navaja tudi besede sodelavca pilota helikopterja, ki je dejal, da gre za zanesljivega človeka, s katerim bi letel tudi sam. Helikopter je bil v lasti družbe  Island Express Holding Corp, v kateri je bil zaposlen tudi pilot. 
Pilotov sosed pa je dejal, da je bil Zobayan zaljubljen v svojo službo in da mu je pogosto pokazal fotografije znanih oseb, ki jih je prevažal. Pilotsko licenco za komercialne polete je dobil leta 2007. Bil je tudi inštruktor letenja za letenje s pomočjo instrumentov v helikopterjih. Redno naj bi opravil tudi vse potrebne zdravniške preglede. Homendyjeva je dejala, da je imel do julija lani opravljenih 8200 ur poletov. 

Calabasas v Kaliforniji
Reuters

Znani vsi, ki so bili v helikopterju

V helikopterju je bilo skupaj devet ljudi, ki so se peljali v kraj Thousand Oaks na košarkarsko tekmo, na kateri bi morala nastopiti Bryantova 13-letna hčerka Gianna. Znani so tudi vsi ostali potniki v helikopterju. V njem je bil med drugim tudi 56-letni trener baseballa na Univerzi Orange Coast John Altobelli, ki bi moral v letu 2020 začeti še svojo 28. sezono na klopi moštva iz Kalifornije. Poleg njega sta umrla tudi njegova žena Keri in njuna hčerka Alyssa. Da je bila na krovu helikopterja tudi Christiana Mauser, je na Facebooku objavil kar njen mož. Mausrjeva je bila košarkarska trenerka na šoli v Newport Beachu, ki jo je obiskovala tudi Bryantova hčerka. V helikopterju sta bila še Sarah Chester in njena hčerka Payton.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta