Poljski premier po stiku z okuženim v karanteni

STA, A.L.
13.10.2020 13:13

Poljski premier Mateusz Morawiecki je moral v karanteno, potem ko je bil v stiku z osebo, pri kateri so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Premier zaenkrat nima simptomov covida-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Premier je v danes objavljenem posnetku pojasnil, da je bil z osebo v stiku v petek. Vlada še naprej deluje normalno, sejo pa bodo opravili preko videokonference. Morawiecki je v sporočilu pozval državljane, naj upoštevajo ukrepe in smernice za zajezitev pandemije.

Njegov tiskovni predstavnik Piotr Mueller je še sporočil, da se Morawiecki počuti dobro in da nima simptomov covida-19. Na Poljskem karantena traja deset dni.

Podobno kot druge države v Evropi je tudi Poljska zabeležila porast novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjem dnevu so potrdili več kot 5000 novih okužb, skupno pa več kot 135.000. Zaradi covida-19 je umrlo več kot 3100 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta