Pri Kanarskih otokih zasegli skoraj tri tone kokaina

STA, S. M.
17.04.2022 12:49

Španska policija je v sredo v bližini Kanarskih otokov zasegla skoraj tri tone kokaina, ki je bil skrit v rezervoarju za gorivo ribiškega čolna, so danes po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočile španske oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Oblasti so zadržale čoln s petčlansko posadko, osumljeno tihotapljenja drog iz Južne Amerike. Na sumljivo plovilo jih je opozoril Pomorski analitični in operativni center za narkotike (MAOC-N), mednarodna agencija s sedežem v Lizboni, ki se bori proti trgovini s prepovedanimi drogami v Atlantiku.

Med operacijo, ki je potekala v sredo, so aretirali štiri Turke in enega Gruzijca, so po navedbah AFP v skupni izjavi sporočili špansko ministrstvo za finance, nacionalna policija in civilna garda.

Ribiški čoln z vlečno mrežo je bil prestrežen 300 navtičnih milj (približno 555 km) južno od Kanarskih otokov, zahodno od afriške obale. Policija je na krovu našla "več kot 2900 kilogramov kokaina, skritega v enem od rezervoarjev za gorivo", so navedli v izjavi.

Španija je ena od glavnih evropskih vstopnih točk za droge, predvsem zaradi bližine severne Afrike, kjer proizvajajo veliko konoplje, in povezav z Južno Ameriko, od koder prihaja kokain.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta