Predal se je glavni osumljenec za smrt hrvaškega rokometaša v Skopju. Znan je tudi mariborskim organom pregona

Va, EPl
13.04.2022 09:59

Angel Georgievski je od srede zjutraj v priporu, pred leti je zaradi trgovine z drogo bil obsojen v Mariboru. Denisa Tota so včeraj pokopali v Đakovu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V sredo zgodaj zjutraj se je policiji v Skopju predal Angel Georgievski, prvoosumljeni za brutalni napad na hrvaškega rokometaša Denisa Tota, ki je v petek umrl v skopski bolnišnici. 28-letni Georgievski, ki je bil od napada pred nočnim klubom Privilege v Skopju na begu, za njim pa razpisana tiralica, naj bi bil prijet na skopskem letališču. Odrejen mu je 30-dnevni pripor.

Makedonski in hrvaški mediji so poročali, da so še dva osumljenca za rokometašev uboj prijeli že prej, ena od še dveh naj bi bila Klementina Letkovska in naj bi bila Đakovčana Tota, ki je nazadnje igral za skopski klub Butel, poznala.

Še vedno ni jasno, zakaj je v noči na četrtek pred lokalom v Skopju prišlo do brutalnega pretepa. Totove poškodbe glave so bile tako hude, da je dan po napadu umrl. Ves čas je bil v kritičnem stanju, na začetku pa so prihajale kontradiktorne informacije, češ da nima vidnih poškodb oziroma da ni znakov nasilja. 

Kmalu nato so se pojavili posnetki nadzorne kamere pred lokalom, ki je surove udarce dokumentirala. Ženska naj bi bila kriva za nekaj usodnejših udarcev. Zdaj se ve tudi, da je nočni lokal delal na črno. 

Nesrečnega rokometaša so včeraj pokopali na Hrvaškem. Osumljenim grozi do 20 let zapora.

O priprtem 28-letniku smo pisali tudi v Večeru, ko so mariborski kriminalisti prišli na sled četverici preprodajalcev sintetične droge. Pomagal jim je prav Georgievski, ki se je v noči s 5. na 6. junij 2016 v središču Maribora z avtomobilom Fiat Punto, ki ga je vozil po Mladinski ulici, zaletel v kar pet parkiranih avtomobilov. S kraja nesreče je pobegnil, a ga je očividka prijavila policiji, in tako se je zadeva začela razpletati. Policisti so ga izsledili. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom drog, v avtu pa našli tudi amfetamin in tako imenovano posiljevalsko drogo - GHB. Isto drogo so policisti nekaj mesecev pozneje odkrili še v hiši v Šentilju, kjer se je droga proizvajala. Georgievski se je s tožilstvom pogodil, priznal krivdo in bil obsojen na poltretje leto zaporne kazni, prestajal jo je na odprtem oddelku v Rogozi.

Po navedbah hrvaških medijev je bil v zadnjem času Georgievski tudi v Skopju vpleten v preprodajo droge. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta