Zločin na Krasu: Zabodel ga je in poskušal zažgati

Koprski kriminalisti iščejo storilca, ki je v Kobjeglavi vzel življenje 57-letnemu domačinu. Najverjetneje se je zgodilo v noči na soboto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kriminalisti naj bi bili ob ogledu prizorišča zločina v minulih dneh našli tudi precejšnjo količino droge, večinoma marihuano.
Danijel Cek/primorske Novice

"V soboto ob dveh in pol sem videla tam policijo in avte, ko sem nesla smeti. Drugega prej nismo ne videli ne slišali," nam je danes povedala domačinka iz zadnjega dela Kobjeglave, ki so jo v soboto popoldne preplavili policijski avti. "Najprej smo mislili, da preiskujejo njegovo hišo, hlev in dvorišče. Da so ga spet zalotili pri kakšnem nezakonitem početju. Šele v nedeljo zjutraj se je po vasi razširila vest, da je bil Darjo G. umorjen," je dodala domačinka.

"Drugače se ni moglo končati," je z resnim obrazom pristavil drugi domačin, ki pravi, da Darja skorajda niso videli v vasi. Če pa so ga, je prijazno pozdravil, govoril je bolj malo. Nikoli pa iz njegove hiše niso slišali kakšnega kravala, kričanja ali razbijanja. "Bolj glasni smo v hramu, ko se zberemo s prijatelji," je pristavil drugi. Kobjeglavci, s katerimi smo se pogovarjali, so nam povedali, da je pokojni Darjo G. podnevi večinoma spal, šele pozno zvečer ali ponoči pa da so proti njegovi hiši vozili neznani avti.

Ležal ob kavču na tleh

Kaj se je dogajalo v dneh pred soboto in kdaj se je zgodilo to, kar je pretreslo Kobjeglavo, skušajo kriminalisti seveda še vedno ugotoviti. V soboto kmalu po kosilu naj bi k pokojnemu v njegovo hišo številka 45 v Kobjeglavi prišel moški iz Krajne vasi. Očitno je bil večkrat pri njem, saj je vstopil v prostor in zagledal srhljiv prizor. Na tleh poleg kavča je na pol sedel na pol ležal mrtev Darjo. Moški naj bi o tem takoj obvestil eno od sosed in nato je eden od njiju poklical policijo.

V Kobjeglavo so prihiteli reševalci in policisti. Dežurni zdravnik naj bi na truplu našel vbodne rane, truplo pa naj bi bilo delno ožgano. Storilec, ki je Kobjeglavca umoril, je po dejanju očitno polil prostor z vnetljivo tekočino in zanetil požar, ki pa je kmalu sam ugasnil. So pa plameni zajeli truplo umorjenega in ga delno ožgali.

Po neuradnih podatkih naj bi bili obducenti na truplu našli nekaj globokih vbodnih ran na hrbtu. S požarom je morilec bistveno otežil delo kriminalistov in kriminalističnih tehnikov, saj je bil prostor napolnjen s sajami. Če bi mu načrt uspel, bi v plamenih končala cela hiša, kar bi še dodatno otežilo raziskovanje krutega zločina.

Preiskovalci in kriminalistični tehniki so v nedeljo zjutraj odpeljali še oba njegova avta; večjega tourana je vedno parkiral na cesti pred hišo, manjšega terenca znamke Suzuki pa je imel parkiranega na dvorišču. Tudi v avtu bodo skušali kriminalisti najti sledi, ki bi jih pripeljale do storilca zločina.

Danijel Cek/primorske Novice

Da imajo kriminalisti v rokah malo sledi, bi lahko sklepali po izjavi prvega moža koprskih kriminalistov Primoža Ogrinca, ki ni povedal nobenih podrobnosti o samem dejanju, ampak je izjavo izkoristil za ponoven poziv javnosti in morebitnim očividcem, naj s policijo delijo svoja opažanja.

Kobjeglavci sklepajo, da se je moral zločin zgoditi v noči na soboto ali že v noči na petek, saj nekateri že nekaj dni niso videli, da bi Darjo prišel iz hiše. Tako kot hiša pokojnega ima tudi večina drugih hiš v bližini obzidana dvorišča in je že čez dan težko opaziti dogajanje pri sosedih. Morebiten hrup pa naj bi v petek zvečer preglasil dež.

Hiša številka 45 stoji skoraj na koncu Kobjeglave, tako da se je moral storilec umakniti mimo drugih hiš, lahko pa je nadaljeval vožnjo do konca asfalta in nato po kolovozni poti na glavno cesto ali pa je nadaljeval vožnjo po kolovozni poti do Malega Dola.

Predsednik države ga je pomilostil

Domačini so nam povedali, da je bil pokojni ves čas prijavljen v Kobjeglavi, čeprav je vrsto let živel v Komnu, da se je od žene ločil, nato imel drugo partnerko, pred približno desetimi leti pa se je po smrti staršev za stalno vrnil v domačo vas. Od sorodnikov naj bi imel tesne stike le s hčerko.

Domačini so povedali tudi, da je bil njihov sovaščan že zaprt zaradi preprodaje droge in da ga je pred leti pomilostil celo sam nekdanji predsednik države Janez Drnovšek. Po naših podatkih so policisti umorjenega večkrat obravnavali zaradi preprodaje droge, pa tudi zaradi več drugih kaznivih dejanj, med drugim tudi povzročitve lahke telesne poškodbe in povzročitve splošne nevarnosti.

Po neuradnih informacijah naj bi kriminalisti ob ogledu prizorišča zločina v minulih dneh našli tudi precejšnjo količino droge, večinoma marihuano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta