Prvi mož Honorja: Pregibni mobilniki so vstopili v obdobje milimetrov, ne več centimetrov

Gregor Grosman Gregor Grosman
01.09.2023 10:48

Kitajski proizvajalec je predstavil novi pregibni mobilnik Magic V2, poleg njega pa še konceptni mobilnik V Purse, ki ga nosimo kot torbico, ker sta obe strani ohišja v bistvu zaslona, pa se lahko zunanjost poljubno spreminja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
George Zhao, prvi mož Honorja, je na otvoritvenem predavanju sejma zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu, predstavil najtanjši pregibni mobilnik Honor Magic V2. 
Gregor Grosman

Čas je, da se pregibni mobilniki stopijo v ospredje, je predstavitev novosti na otvoritvenem predavanju sejma zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu pričel prvi mož družbe Honor George Zhao. Pri snovanju novega pregibnega mobilnika so raziskali, kako ta kategorija mobilnih telefonov, ki so bili doslej nišni izdelek, vpliva na kreativnost in digitalni življenjski stil. "Industrija pametnih mobilnikov je postala dolgočasna, pri Honorju vidimo v razvoju pametnih mobilnikov velike priložnosti," je dejal Zhao. 

Gregor Grosman

"Pregibni mobilniki so bili doslej nišno tržišče, mi pa vemo, da ponujajo izjemno uporabnišiko izkušnjo, omogočajo izjemne funkcionalnosti," dodaja prvi mož Honorja in iz žepa suknjiča potegne novost, Honor magic V2. Pregibni mobilnik je odprt debel 4,7 milimetra, zaprt 9,9 milimetra. Za primerjavo, Galaxy Z Fold 5 je debel 13,4 milimetra. 

Tehnološka znamka Honor z uvodno predstavitvijo Unfold Tomorrow odpira letošnjo IFO

V Honor magic V2 so vgradili 5000 mAh baterijo. Pravzaprav gre za dve bateriji, po ena je vgrajena v vsako polovico ohišja, kot je to običajno pri pregibnih mobilnikih. Silicon-carbon baterija je debela zgolj 2,72 milimetra. V primerjavi z iPhone 14 Pro ima magic V2 1,7 ure daljšo avtonomijo, tudi če ga uporabljamo v odprtem načinu, je avtonomija še zmeraj daljša za 20 minut. Mobilnik je težek 231 gramov. 

Gregor Grosman

Kitajski proizvajalec je ojačal tudi tečaj, za bolj vzdržljivo delovanje, zmanjšali pa so tudi njegovo debelino. Zhao je izpostavil, da je v model V2 vgrajenih 210 tehnoloških inovacij, da je mobilnik trpežen pa je demonstriral tako, da ga je z višine kakšnega metra in pol spustil na tla. Prvi mož Honorja je prepričan, da z modelom Magic V2 pregibni mobilniki lahko prvič v zgodovini nadomestijo običajne mobilne telefone. 

Honor V Purse
Gregor Grosman

Dodatno so predstavili še koncept mobilnika Honor V Purse. Ker je zunanjost zaslon, na obeh straneh, se lahko ta spreminja. Zato so se povezali z modnimi oblikovalci, ki so že zasnovali različne interaktivne "ovitke" za telefon-torbico. Zložen je V Purse debel manj kot 9 milimetrov, nanj pa je mogoče pritrditi tudi pasove, da se telefon resnično prelevi v torbico.

V mobilnik so vgradili prilagodljive vedno vklopljene zaslone (AOD), ki posnemajo dizajn ohišja, vključno z elementi, kot so verige, perje in rese, ki se odzovejo, ko je pametni telefon v gibanju. Tako se bo denimo prikazana virtualna veriga premikala, ko bo uporabnik oziroma uporabnica premikala telefon. Trakovi in verižice, ki se pritrdijo na tečaj, je mogoče nositi čez ramo kot običajno torbico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta