Rusija naj bi na Krimu sestrelila dron

STA, A.L.
04.05.2023 20:25

Ruske oblasti so danes sporočile, da je bil v bližini letalskega oporišča v Sevastopolu na polotoku Krim, ki si ga je Rusija leta 2014 priključila, sestreljen dron.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Gre za zadnjega v nizu tovrstnih incidentov v zadnjih dneh, ko so iz Rusije poročali o podobnih napadih z droni in eksplozijah.

"Nov napad na Sevastopol. Približno ob 19. uri (18. uri po srednjeevropskem času) so sile zračne obrambe uničile brezpilotni letalnik na območju letališča Belbek," je za Telegram sporočil proruski guverner Sevastopola Mihail Razvožajev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Incident se je zgodil po več napadih z droni, ki jih je Rusija obsodila, vključno z napadom, ki je bil po navedbah Moskve namenjen atentatu na ruskega predsednika Vladimirja Putina.

V Rusiji in na Krimu se je v zadnjih dneh pred pričakovano protiofenzivo ukrajinskih sil zgodilo več sabotaž, med drugim na železnice in skladišča goriva, čeprav Kijev ni prevzel odgovornosti za nobeno od njih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta