Slavna steklenička: Prvi uporabljeni odmerek cepiva, dobila ga je medicinska sestra, gre v muzej

STA, VČ
11.03.2021 11:34
Čast, da je postal del zbirke Nacionalnega muzeja ameriške zgodovine v Washingtonu, je doletela Pfizerjevo cepivo proti covidu-19.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
EPA

Predmete, ki so povezani s prvim v ZDA uporabljenim odmerkom cepiva proti covidu-19, so zdaj podarili nacionalnemu muzeju ameriške zgodovine v Washingtonu. Prazna steklenička cepiva proizvajalca Pfizer/BioNTech, ki ga je prejela medicinska sestra Sandra Lindsay, gre skupaj z iglo in cepilnim kartonom v muzej. Predmeti bodo del razstave, ki jo je muzej pričel sestavljati aprila lani, ko se je epidemije v ZDA začela.

"Ti zdaj zgodovinski predmeti kažejo izjemen znanstveni napredek in predstavljajo upanje, ponujeno milijonom, ki živijo v krizi, ki jo je povzročil virus," je povedala direktorica muzeja Smithsonian Anthea Hartig.

ZDA je virus še posebej prizadel, do zdaj se je okužilo okoli 29 milijonov ljudi, več kot pol milijona jih je umrlo.

Muzej želi razstaviti še druge predmete, povezane z epidemijo, s pomočjo javnosti pa želi ustvariti tudi digitalno časovno kapsulo. Ljudi so zato pozvali, naj na posebni spletni strani delijo svoje izkušnje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta