Sporočili napačno identiteto vojaka, ki je pred smrtjo vzkliknil Slava Ukrajini

Va
09.03.2023 18:13

Vojak, ki so ga ustrelili Rusi, ni, kot so objavili v začetku tedna, Timofej Šadura Mikolajevič, ki je pogrešan od 3. februarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Reuters

Takrat je bil zajet v bližini Vuledarja. Ne gre za Mikolajeviča, temveč Oleksandra Macijevskega iz 163. bataljona 119. zasebne brigade Teritorialne obrambe černihivske oblasti, so sporočili iz ukrajinskih oboroženih sil.

Po novih navedbah se je Macijevski predzadnji dan lanskega leta s še četverico soborcev boril v bližini  Soledarja. A so ukrajinske enote kmalu izgubile stik z njimi, okrepitev pa jim niso mogli poslati, je objavil neodvisni portal Meduza, povzeli pa so na Index.hr. 

Macijevskega, zdelanega vojaka s cigareto v ustih - ta podoba je zaokrožila po družbenih omrežjih -, so prepoznali njegovi mama, sin in tudi soborci. Pred rusko invazijo je kot električar delal v Kijevu, ko pa se je začela vojna, je odšel na bojišče kot prostovoljec. 

Njegovo truplo so predali družini v okviru ukrajinsko-ruske izmenjave žrtev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta