Takšna so hrvaška priporočila za obratovanje hotelov, apartmajev in kampov

STA, Gr.G.
12.05.2020 11:45

Hoteli, zasebni apartmaji, kampi in marine na Hrvaškem so dobili priporočila epidemiologov za obratovanje v času epidemije novega koronavirusa. Strokovnjaki med drugim predlagajo vzdrževanje razdalje 1,5 metra, spodbujanje spletnega opravljanja plačil in prijav, uporabo razkužil za roke ter razkuževanje predmetov v hotelskih sobah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Hrvaški zavod za javno zdravstvo (HZJZ) v hotelih in zasebnih apartmajih priporoča upoštevanje fizične razdalje 1,5 metra med obiskovalci, razen če ne gre za člane iste družine ali skupine. Prav tako je treba razdaljo 1,5 metra uveljaviti v čakalnih vrstah ter v vseh javnih prostorih pri postavitvah stolov, ležalnikov in senčnikov. Glede na predpisano fizično razdaljo je treba tudi omejiti število ljudi v prostoru. Zdravstvena stroka priporoča največ 15-minutno zadrževanje na recepciji. Spodbuja spletne rezervacije, prijave ter odjave ter kartično in brezstično plačevanje storitev ter redno dezinfekcijo površin recepcije.

Profimedia
Profimedia
Restavracija Barbir v Sukošanu.
Davor Ramić, Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta