Slovenci pohiteli na Hrvaško po odpiranju meje: Obmejna policija preverja, ali so razlogi potnikov za vstop v državo upravičeni

STA, Gr.G., A.L.
11.05.2020 10:50

Hrvaška je v nedeljo odprla svoje meje za državljane Evropske unije. Do danes do 13. ure je na Hrvaško vstopilo 667 tujih državljanov, med njim je bilo 285 Slovencev, je danes povedal hrvaški notranji minister Davor Božinović. Vstop v državo so dovolili predvsem poslovnežem, lastnikom nepremičnin in študentom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhivska fotografija
Sašo Bizjak

Hrvaška je v nedeljo znova dovolila vstop v državo državljanom EU zaradi poslovnih razlogov ali drugih gospodarskih interesov kot tudi zaradi nujnih osebnih razlogov. Odpravili so tudi obvezno 15-dnevno samoizolacijo potnikov iz drugih držav po vstopu na Hrvaško.
Davor Božinović je danes dejal, da je bilo med 667 osebami, ki so doslej vstopile na Hrvaško, poleg Slovencev tudi po več kot 20 državljanov Avstrije in Nemčije. Med njimi je bilo tudi 60 oseb iz tretjih držav, večinoma iz Bosne in Hercegovine, nekaj pa tudi iz Srbije, je na današnji redni novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite v Zagrebu povedal Božinović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta