To so najbolj nenavadne storitve, ki jih letalske družbe ponujajo svojim potnikom

GR.G.
09.01.2020 10:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Letenje je vse bolj skomercializirano, letalske družbe ukinjajo vse več brezplačnih uslug in jih kot plačljive storitve ponujajo svojim potnikom. Večina prevoznikov sicer kakšno novost v ponudbi v prvi vrsti omogoči potnikom prvega ali poslovnega razreda. Forbes je zbral nekaj zanimivih dodatnih storitev letalskih družb širom sveta.

Sosed po vaši izbiri

Nizozemski prevoznik KLM je predstavil storitev "Meet and Seat", ki omogoča potnikom, da preden izberejo svoj sedež na letalu, preverijo profile družbenih omrežij drugih potujočih, ki so svoje sedeže že izbrali. Še posebej če gre za dolg let, med katerim bi želeli spoznati kakšno zanimivo osebo, je storitev več kot dobrodošla. Seveda se morajo vsi z delitvijo osebnih podatkov strinjati. 

Profimedia

Potovalna ruleta

Nemški prevoznik Germanwings pri nakupu letalske vozovnice omogoča med številnimi možnostmi tudi izbiro leta na slepo. Ko se odločite za datum, kdaj želite leteti, kliknete na možnost "book blind" (slepa rezervacija) in šele po zaključku procesa boste izvedeli, v katero letališče boste sploh leteli. Če z rezultatom igranja potovalne rulete niste zadovoljni, ste pač imeli smolo. Na nek način gre za digitalno različico potovalne igre, pri kateri ste si destinacijo potovanja izbrali tako, da ste na zemljevid zapičili buciko. 

Reuters

Postelja v ekonomskem razredu

Air New-Zealand je za potnike ekonomskega razreda na izbranih zelo dolgih poletih uvedel tako imenovani razred za cartanje (cuddle-class). Omejeno število potnikov, če potujejo v paru, se lahko odloči za nakup tretjega sedeža v vrsti za polovično ceno. Tri sedeže skupaj pa je nato mogoče spremeniti v udobno posteljo.

Reuters

Navidezna resničnost za krajšanje časa

Avstralska letalska družba Qantas, ki so jo pri AirlineRatings nedavno izbrali za najbolj varno, ponuja potnikom prvega razreda možnost, da se med poletom potopijo v svet navidezne resničnosti. Na krovu Airbusa A380 imajo VR očala, s pomočjo katerih si lahko potniki v 360 stopinjskem načinu ogledajo letališke salone, spremljajo vzlet s čisto druge perspektive ali se celo "sprehodijo" skozi katerega izmed avstralskih nacionalnih parkov. 

Profimedia

Sproščujoča masaža med letom

Air Malta že od leta 2015 potnikom v ekonomskem razredu ponuja masažo. Kot so povedali ob predstavitvi novosti, so želeli z majhnimi ukrepi povečati zadovoljstvo potnikov, ki se lahko na izbranih letih sprostijo med masažo glave in vratu. Storitev je zelo hitro postala zelo priljubljena, navaja Forbes.

Reuters

Leteti na krilih Hello Kitty

Globalne priljubljenosti Hello Kitty se zavedajo tudi pri EVA air, tajvanskem prevozniku, ki je več svojih letal pobarval s tovrstnimi mačjimi motivi. Vendar se pripadnost temi ne konča zgolj pri zunanjosti. Tudi  kabinsko osebje ima posebne uniforme, prevleke na sedežih so v duhu Hello Kitty, prilagojena je celo prehrana na izbranih letalih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta