Tragedija na letu proti Münchnu: Moški začel krvaveti in umrl, potniki pretreseni

A.L.
12.02.2024 13:22

"Bila je popolna groza, vsi so kričali," je dogajanje opisal eden od potnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kmalu po vzletu se je stanje moškeha močno poslabšalo.
Reuters

Tuji mediji danes poročajo o tragediji, ki se je zgodila na letu med Bangkokom in Münchnom. Potniki, ki so leteli z letalsko družbo Lufthansa, so ob dogodku, ki se je končal s smrtjo enega od potnikov, močno pretreseni.

Na letalo se je namreč vkrcal tudi 63-letni nemški državljan in njegova soproga. Moški naj bi že ob vkrcanju izgledal zelo slabo, močno se je znojil, videti je bilo tudi, da težko diha. Osebje je ob tem izrazilo zaskrbljenost, a jim je 63-letnikova žena pojasnila, da je le utrujen, ker je tekel, da bi ujel let.

Kmalu po vzletu se je stanje moškega močno poslabšalo. Sprva je začel pljuvati kri, kmalu zatem mu je kri začela teči še iz ust in nosu. "Bila je popolna groza, vsi so kričali," je dogajanje opisal eden od potnikov in ob tem pripomnil, da je moški izgubil "na litre krvi". Stene letala so bile umazane s krvjo.

Bolnemu moškemu je na pomoč priskočilo osebje, trideset minut so ga oživljali, a je kljub temu med letom umrl. Letalo Airbus A380 se je ob tragičnem dogodku obrnilo in vrnilo v tajsko prestolnico. "Najhuje je bilo videti njegovo ženo, ki je morala sama skozi carino in opraviti vse te formalnosti," je še dejal eden od potnikov. 

Družba Lufthansa je izrazila sožalje svojcem umrlega potnika in se opravičila zaradi nastalih nevšečnosti. Vsem preostalim potnikom so uredili nadomestne letalske prevoze.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta