Ukrajina ponoči znova tarča ruskih zračnih napadov

STA, A.L.
25.07.2023 07:29

Ruske sile so ponoči znova izvedle zračne napade z brezpilotnimi letalniki na Kijev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po navedbah ukrajinskih oblasti je zračna obramba sestrelila vse ruske drone, po prvih podatkih pa napad ni terjal žrtev ali uničenja v prestolnici. To je bil sicer že šesti napad z droni na Kijev v tem mesecu.

"Ukrajinska zračna obramba je sestrelila vsa brezpilotna letala iranske izdelave šahed, s katerimi je ruski agresor napadel Kijev," je po poročanju ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform sporočil vodja vojaške uprave Kijeva Serhij Popko.

"Po prvih podatkih napad ni terjal žrtev ali uničenja v prestolnici," je dejal in dodal, da je alarm, ki opozarja na nevarnost zračnih napadov, trajal približno tri ure, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajinske zračne sile so sicer ponoči izdale opozorilo tudi za morebitne zračne napade v regijah Odesa in Mikolajiv. Rusija je namreč napade na območju omenjenih regij okrepila, odkar je pred tednom dni odstopila od mednarodnega sporazuma o izvozu ukrajinskega žita prek Črnega morja. V tem obdobju je po navedbah Kijeva v napadih na skladišča uničila že več kot 60.000 ton žita.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta