V avtu je imel eksplozivno napravo: Napadalec na Trumpa vadil v strelskem klubu, nato pa nabavil dolge lestve

Va
16.07.2024 10:22

Strelišče v lokalnem strelskem klubu, katerega član je bil Thomas Matthew Crooks skupaj z očetom, je daljše od razdalje, ki ga je, ko je streljal nanj, ločila od bivšega ameriškega predsednika, je ugotovil CNN.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napadalčev dom 
Reuters

V petek je v strelskem klubu, katerega član je bil, vadil streljanje. V soboto zjutraj je kupil okoli meter in pol dolge lestve in v trgovini z orožjem 50 kosov streliva, je policijski vir povedal za CNN.  

Do predvolilnega shoda bivšega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je bil storilec takrat oddaljen kakšno uro vožnje. V avtomobilu je imel skrito improvizirano eksplozivno napravo, povezano z oddajnikom, iz česar je mogoče sklepati, da so se v Združenih državah Amerike v soboto izognili še destruktivnejšemu napadu.

Preiskovalci domnevajo, da se je Thomas Matthew Crooks s pomočjo kupljenih lestev povzpel na streho v neposredni bližini zborovanja in začel streljati.

Niso pa za zdaj nič bližje motivu. Pregled njegovega telefona in računalnika preiskovalcem ni povedal veliko.    

Domneva je, da je napadalec načrtoval daljinsko sprožiti eksplozijo in s tem odvrniti pozornost s streljanja.  

Strelski klub, katerega član je bil Thomas Matthew Crooks.
Reuters

Puško, podobno jurišni AR-15, s katero je streljal na Trumpa, je legalno kupil njegov oče, ki je v domači hiši imel več kot 20 kosov orožja. Crooks je bil skupaj z očetom član lokalnega strelskega kluba. CNN je analiziral satelitske posnetke, iz katerih izhaja, da ima strelski klub več kot 200 metrov dolgo strelišče, kar je daljše od razdalje, ki je ločila strelca od Trumpa za govornico na shodu republikancev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta