V danski klavnici 120 okuženih z novim koronavirusom, 50 okužb pri zaposlenih tudi v belgijski klavnici

STA, Gr.G.
06.08.2020 18:49

Minuli konec tedna so poročali o 62 okužbah, sedaj pa so se odločili, da bodo v okviru prizadevanj za zajezitev širjenja okužb okoli 900 zaposlenih testirali na okužbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Reuters

Iz danskega mesnopredelovalnega podjetja Danish Crown so danes sporočili, da so v eni od klavnic potrdili okužbo z novim koronavirusom pri 120 zaposlenih. Gre za klavnico v kraju Ringsted, ki je kakih 60 kilometrov oddaljen od Koebenhavna. 50 primerov okužbe pa so potrdili tudi v neki belgijski klavnici.
Minuli konec tedna so iz danske klavnice poročali o 62 okužbah, sedaj pa so se odločili, da bodo v okviru prizadevanj za zajezitev širjenja okužb okoli 900 zaposlenih testirali na okužbo dvakrat tedensko. Pri klavnici so tako postavili mobilno enoto za testiranje. Danes so opravili več kot 600 testov. S prvimi okužbami so bili v podjetju Danish Crown seznanjeni konec julija. V omenjeni klavnici tedensko zakoljejo okoli 35.000 prašičev, kar so sedaj bistveno zmanjšali.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta