V Egejskem morju po brodolomu dveh čolnov z migranti pogrešajo več kot 60 ljudi

STA, Gr.G.
01.11.2022 10:14

Grška obalna straža je sporočila, da po nesreči dveh čolnov z migranti v Egejskem morju pogrešajo več kot 60 ljudi. Reševalni akciji potekata v bližini otokov Evia in Samos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V bližini otoka Evia se je zaradi slabih vremenskih pogojev prevrnil čoln s približno 68 ljudmi na krovu, pogrešajo jih skoraj 60, je sporočila tiskovna predstavnica grške obalne straže. Iskanje in reševanje pogrešanih otežujejo visoki valovi in močan veter.

Reševalna akcija poteka tudi v bližini otoka Samos, kjer obalna straža išče osem ljudi, ki naj bi bili pogrešani od ponedeljka. Štirje rešeni migranti so povedali, da je bilo na krovu čolna, ki se je prevrnil, 12 ljudi.

Grčija, Italija in Španija so ciljne države ljudi, ki bežijo iz Afrike in Bližnjega vzhoda v iskanju varnosti in boljšega življenja v Evropski uniji.

Grška obalna straža je sporočila, da je v prvih osmih mesecih letošnjega leta rešila približno 1500 migrantov, medtem ko jih je lani rešila manj kot 600, poroča AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta