V izraelskem raketnem napadu na Damask 15 mrtvih

STA, A.L.
19.02.2023 08:12

Sirska prestolnica Damask je bila zgodaj davi tarča izraelskega raketnega napada, v katerem je bilo po prvih podatkih ubitih 15 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so med njimi tudi civilisti, tarča pa naj bi bile iranske milice in gibanje Hezbolah.

"Ob 00:22 je izraelski sovražnik izvedel zračni napad iz smeri okupirane Golanske planote, ki je ciljal na več območij v Damasku in okolici, vključno s stanovanjskimi soseskami," je v sporočilu za javnost zapisalo sirsko obrambno ministrstvo.

V napadu je bilo med drugim uničeno poslopje v soseski v Damasku, kjer imajo po navedbah AFP prostore sirske varnostne sile, pa tudi obveščevalne službe.

Kot so sporočili iz Sirskega observatorija za človekove pravice, so "bili cilj izraelskih izstrelkov iranske milice in libanonski Hezbolah".

Med vojno v Siriji, ki traja že več kot deset let, so izraelske sile izvedle že več sto napadov na tarče v Siriji, a le redko so njihova tarča stanovanjske soseske sirske prestolnice, dodaja AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta