V Kabulu umorili nekdanjo afganistansko poslanko

STA, Va
15.01.2023 14:35

V Afganistanu se, odkar so oblast v državi ponovno prevzeli talibani, povečuje število skrivnostnih umorov mladih žensk. Tokrat je prvič žrtev nekdanja političarka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kabul
EPA

Nekdanjo poslanko afganistanskega parlamenta Mursal Nabizada in njenega varnostnika so našli umorjena na njenem domu v Kabulu, je danes sporočila policija. V napadu je bil ranjen še njen brat. Motiv za napad, ki se je zgodil ponoči, ni znan, je povedal tiskovni predstavnik policije Halid Zadran.

V Afganistanu se, odkar so oblast v državi avgusta 2021 ponovno prevzeli talibani, povečuje število skrivnostnih umorov mladih žensk. A tokrat je prvič, da je žrtev nekdanja političarka. 29-letnica je predstavljala Kabul v parlamentu, preden so ga prevzeli talibani.

Številni afganistanski politiki, med njimi tudi poslanke, so se po vrnitvi talibanskega režima zatekli v tujino. Mursal Nabizada je ostala v Afganistanu. Pred štirimi meseci je nastopila na lokalni televiziji in pod masko in navedbo, da dela za nevladno organizacijo, govorila o talibanskem omejevanju pravic žensk do izobraževanja in dela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta