V Rusiji brutalno ubili pomembnega poveljnika: Odpravil se je na jutranji tek, potem pa ...

M.R.
11.07.2023 11:21

Ruski mediji poročajo, da je bil namestnik ruskega šefa oddelka za mobilizacijo v Krasnodarju Stanisav Ržitski ubit s strelnim orožjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podmornica Krasnodar, ki ji je poveljeval ubiti Stanislav Ržitski.
Profimedia

Glede na medijska poročanja je bil Stanislav Ržitski tudi nekdanji poveljnik podmornice Krasnodar, prav on pa naj bi ukazal izstrelitev raket tipa kalibr na ukrajinsko Vinico. 

Anonimni proruski kanali na omrežju Telegram so objavili, da se je 42-letni Ržitski okoli 8. ure odpravil na jutranji tek, v bližini športnega kompleksa Olimp pa naj bi ga v zasedi pričakala neznana oseba in ga s štirimi naboji zadela v hrbet in prsa, nato pa pobegnila. Ržitski je poškodbam podlegel na kraju dogodka. 

Tudi uprava Krasnodarja je potrdila smrt ruskega poveljnika, pri čemer je dodala, da smrt preiskujejo pristojne varnostne službe. Za agencijo Tass so iz uprave sporočili, da je "neznana oseba večkrat streljala na človeka in potem pobegnila"

Ruski preiskovalci menijo, da je umor povezan z bližajočo obletnico napada na prej omenjeno Vinico, kjer je bilo ubitih 27 oseb. Med žrtvami je bila tudi štiriletna Liza Dmitrijeva, njena meti pa je bila v napadu huje ranjena. Prva dama Ukrajina Olena Zelenska je Lizo poznala osebno, saj sta skupaj posneli božični video, poroča britanski tabloid The Sun. 

Preiskovalci še ocenjujejo, da so pot, po kateri je Ržitski tekel, spremljali prek aplikacije Strava, ki je namenjena pohodnikom, tekačem in kolesarjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta