V Veliki Britaniji med božičnimi prazniki bodo veljali blažji ukrepi

STA, M.R.
24.11.2020 22:02
V Veliki Britaniji bodo med božičnimi prazniki veljali blažji koronski ukrepi glede druženja in potovanj, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Med prazniki bo tako dovoljeno druženje oseb iz do treh gospodinjstev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ulica Oxford Street v Londonu je že okrašena
EPA

Blažji ukrepi bodo veljali od 23. do 27. decembra v vseh štirih upravnih enotah Združenega kraljestva - v Angliji, Walesu, na Škotskem in Severnem Irskem.

"Medtem ko gre leto 2020 h koncu, priznavamo, da je bilo to leto izjemno težko za vse nas," so oblasti vseh štirih enot sporočile v skupni izjavi.

"Vsi smo se morali v vsakdanjem življenju veliko žrtvovati in številne verske in družbene skupine so že morale spremeniti ali se odreči svojim običajnim praznovanjem, da bi upočasnile širjenje koronavirusa in rešile življenja," piše v sporočilu.

"To ne more biti običajen božič. Vendar si, medtem ko se približujemo prazničnemu obdobju, prizadevamo, da bi našli način, da bi se družine in prijatelji lahko videli, četudi za kratek čas, pri čemer se zavedamo, da mora biti to omejeno in previdno," so dodali v izjavi.

Anglija, Wales, Škotska in Severna Irska imajo ločene zdravstvene politike in tamkajšnje oblasti same sprejemajo odločitve o ukrepih proti pandemiji covida-19.

V Angliji se bo 2. decembra končalo štiritedensko zaprtje, takrat pa bodo začele veljati regionalne omejitve glede na število primerov okužbe na posameznih območjih. Med božičnimi prazniki bodo vse potovalne omejitve odpravljene v celotnem Združenem kraljestvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta