(VIDEO) Grozil novinarju srbske televizije N1: Želiš, da te udarim ...

M.R.
26.12.2023 13:16

Poročevalca srbske televizije N1 Mladena Savatovića je sinoči med vklopom s prizorišča protestov proti oblastem v središču Beograda provociral in napadel moški. Vse skupaj je zabeležila kamera.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napad na novinarja Mladena Savatovića v Beogradu
X/N1Srbija

Srbski novinar in poročevalec Mladen Savatović se je sinoči pripravljal na vklop v oddajo. Moški, ki je očitno stal v bližini kamere, ga je že med pripravami provociral in mu nekaj govoril. Novinar je takrat z njim izmenjal nekaj ostrih besed, nato pa se je javil v živo v program. Zatem sta se znova začela prepirati. Moški mu je nekajkrat stopil pred obraz in mu grozil. 

Ko je novinar poklical policijo, moškega pa pozval, naj počaka prihod policistov, mu je ta zgrozil s pestjo. "Želiš, da te udarim, želiš, da te udarim," je ponavljal, ko ga je z eno roko držal za ovratnik in ga porival naprej. 

"Tudi sam sem reagiral v afektu, a sem ves čas mislil, da bo prišel k razumu, če mu zagrozim s policijo ali mu pokažem zobe. Poklicali smo policijo, ki je prišla po desetih minutah. Tu je bil tudi pripadnik varnostnega osebja predsedstva, a je dejal, da ni mogel ukrepati. Podali smo izjavo, jutri pa bi morali podati prijavo. Policisti so nam dejali, da ga bodo skušali prepoznati na posnetku in uvesti postopek," je vse skupaj za N1 komentiral novinar te televizijske hiše.

Policisti skušali preprečiti snemanje aretacij protestnikov

Grožnje novinarjem med poročanjem o shodih, na katerih udeleženci zahtevajo ponovitev nedavnih parlamentarnih in lokalnih volitev, ki da so bile polne nepravilnosti, je obsodilo tudi Združenje novinarjev Srbije. Poleg omenjenega novinarja televizije N1 naj bi bila napadena tudi ekipa televizije Al Jazeera. Novinarka Jelena Glušac je povedala, da je policist njihovega snemalca zgrabil za vrat in ga odvlekel stran ter mu tako preprečil snemanje aretacij protestnikov. Novinarja portala Nova.rs Andrijo Lazarevića je med protesti policist udaril z gumijevko, snemalcu televizije Beta pa je drugi policist skušal iz rok iztrgati kamero. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta