(VIDEO in FOTO) Deli Krka so pod vodo, težave tudi v Umagu in Novigradu, gasilci rešujejo vozila

A.L.
31.05.2024 11:02

Nemalo težav danes dež povzroča na Hrvaškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Močno deževje težave povzroča tudi pri naših južnih sosedih. Na Krku je voda ponoči poplavila več objektov, tudi trgovine. Cesta, ki Krk povezuje z vasema Salatići in Vrh, je zaprta, prav na tem območju je zaradi poplav na cesti obtičalo več vozil, poročajo hrvaški mediji.

"Od sinoči smo izvedli 17 intervencij, od tega jih pet še poteka. Gre predvsem za črpanje vode, dva plazova in dva izvleka vozil iz vode," je za enega od hrvaških portalov povedal poveljnik tamkajšnjih gasilcev Goran Grubišić.

Na Krku je v zadnjih 24 urah padlo skoraj 300 mililitrov dežja. Največ ga je zabeležila meteorološka postaja Ponikve, v mestu Krk pa je padlo 193 milimetrov dežja.

Močno deževje je zajelo tudi Umag, kjer je danes zjutraj poplavilo eno od ulic. "To je posledica preureditve zelenih površin v asfaltne ali kamnite površine," so kritični v civilni iniciativi Zeleni Umag.

Težave s posameznimi poplavljenimi deli cest pa imajo tudi v Novigradu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta