(VIDEO) Razočaran ruski veteran posnel, kako uničuje svoje dokumente: Ne vemo, zakaj naši fantje umirajo v Ukrajini

Va
29.08.2022 16:26

V začetku avgusta se je s pričevanjem na 141 straneh oglasil proti vojni v Ukrajini, to objavil na družbeni mreži VKontakte, nato pa pobegnil iz Rusije, je objavil Dnevnik.hr.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Twitter

Ko je veteran ruske vojske Pavel Filatjev nazadnje pripotoval v Pariz, je na letališču protestno raztrgal svoje dokumente, vse pa posnel.

"Vse življenje živiš v Rusiji in nikogar ne briga za tebe. Človeško življenje ni vredno nič. Ampak ta vojna v Ukrajini! Ne bom šel v podrobnosti, toda tam so umirali naši fantje in še vedno ne poznamo razloga za to."

Čustveno je razsut in besen, nadaljuje Filatjev. "Človek želi narediti nekaj dobrega za svojo domovino, ki jo ljubi. Po drugi strani pa imamo vlado, ki ji je vseeno."

Veteran ruske vojske nato uniči vse svoje ruske dokumente, od vojaške izkaznice, potrdila, da je veteran, do ruskega potnega lista. "To je vse kup smeti," komentira, preden jih vrže v straniščni odtok: "Rad imam Rusijo, rad imam Ruse. Toda Putin ni Rusija, naša vlada ni Rusija. Od...., Putin!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta