(VIDEO) Šibenčane prebudil potres z magnitudo 4,7. Bil je kratek, a je zelo stresel. Mislili celo, da je eksplozija

VČ, STA
08.06.2021 07:37
Po podatkih Evrosredozemskega seizmološkega centra (EMSC) so potres čutili na območju zadrske in šibensko-kninske županije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šibenik
Profimedia

Območje Šibenika je zjutraj prizadel močan potres z magnitudo 4,7 po Richterju, je sporočila hrvaška seizmološka služba. Epicenter potresa je bil približno 13 kilometrov jugovzhodno od Šibenika, čutili pa so ga vse do Dubrovnika.

Poročil o večji škodi ali poškodovanih za zdaj ni, poročajo hrvaški mediji. Prebivalci Šibenika so po potresu, ki je območje stresel ob 5.59, zbežali na ulice, vendar pa se je večina hitro vrnila na domove. Bil je kratek, a je močno streslo, pripovedujejo Šibenčani.  

V kraju Vrpolje se je z objekta odlomil kos stene in padel na avtomobil. Poškodovanih ni. So pa prebivalci zasuli dežurne številke s klici. "Ljudje kličejo prestrašeni in vznemirjeni, sprašujejo, kaj je bilo. Nekateri so zaradi močnega bobnenja mislili, da gre za eksplozijo," so povedali v Centru 112 za portal Index.hr 

Za portal N1 so hrvaški seizmologi ocenili, da gre za nov epicenter potresa, ki do zdaj ni bil aktiven. Ljudje pa da naj bodo pripravljeni na popotresne sunke.  

Po potresu so zaprli dele železniške proge med Kninom in Splitom ter Šibenikom, po pregledu so jih spet odprli.

Po podatkih Evrosredozemskega seizmološkega centra (EMSC) so potres čutili na območju zadrske in šibensko-kninske županije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta