Vodja Wagnerja pozval Ruse, naj pritisnejo na vojaško vodstvo za dobavo streliva plačancem

STA, A.L.
22.02.2023 15:00

Vodja ruske najemniške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je danes opozoril, da je rusko vojaško vodstvo zavrnilo dobavo streliva njegovim plačancem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

 V luči tega je Ruse pozval, naj pritisnejo na vodstvo ruske vojske in tako omogočijo dobavo potrebne opreme Wagnerju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prigožin je že v torek obtožil ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja in načelnika generalštaba Valerija Gerasimova, da sta zavrnila dobavo streliva njegovim borcem. Zavrnila naj bi jim tudi dobavo lopat za kopanje jarkov, takšna dejanja pa je označil za veleizdajo.

61-letni zaveznik ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je več let deloval v senci, se je v zadnjih mesecih znašel v središču pozornosti, saj so njegovi borci v ospredju napadov v vzhodni Ukrajini.

Od začetka invazije je Prigožin večkrat kritiziral rusko vojaško poveljstvo in po njegovem mnenju "pošastno birokracijo" v Moskvi, ki naj bi ovirala uspeh ruskih sil. Prav tako je ruske sile v preteklosti obtožil, da skušajo "ukrasti" zmage Wagnerju, kar je znak njegovega naraščajočega vpliva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta