Zelenski obžaluje napad v Slovjansku, Rusijo je označil za "državo zla"

N.S., STA
15.04.2023 10:06

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petkovem rednem video nagovoru izrazil obžalovanje nad ruskim napadom na Slovjansk, v katerem je umrlo devet ljudi, 21 pa jih je bilo ranjenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Rusijo je označil za "državo zla", ki bo v vojni izgubila, in opozoril, da v tem tednu "ni minila niti ura brez ruskih napadov in terorja". Ruske sile so z obstreljevanjem mesta Slovjansk pričele v petek ob 17. uri po srednjeevropskem času. Zadele naj bi stanovanjsko stavbo, več sosednjih hiš pa naj bi zagorelo.

Zelenski se je zahvalil tudi vsem ukrajinskim vojakom, ki branijo državo. Po njegovih besedah je ključ do uspeha "nenehno uničevanje okupatorjev," poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruske sile že več mesecev poskušajo v celoti zavzeti regijo Doneck, v kateri trenutno potekajo intenzivni spopadi za nadzor nad mestom Bahmut. Ta je od Slovjanska oddaljen le 45 kilometrov in je zaradi intenzivnosti spopadov ostal praktično brez civilnega prebivalstva. Obe strani sta v boj za mesto vložili veliko napora, čeprav po mnenju analitikov ta nima velike strateške vrednosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta