Zelenski od začetka vojne v Ukrajini preživel že 12 poskusov atentata

Va
17.01.2023 13:37

Kako se je ukrajinski predsednik v začetku lanskega leta odzval na ameriško opozorilo, da je Rusija tik pred tem, da izvede največjo kopensko invazijo po drugi svetovni vojni - na Ukrajino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volodimir Zelenski
Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je od začetka ruske invazije februarja lani preživel že 12 poskusov atentata, piše v novi knjigi Chrisa Whippla o Beli hiši v času predsednika Joea Bidna

Šef Cie Bill Burns je pred začetkom vojne odpotoval v Kijev, Zelenskega obvestit, da Rusija načrtuje njegovo smrt, je objavil Independent. Obenem je Zelenski od visokih uslužbencev ameriške administracije dobil opozorilo, da so v Moskvi tik pred največjo kopensko invazijo po drugi svetovni vojni, in to na Ukrajino.   

Burnsova misija je bila prizemljiti Zelenskega, navaja knjiga, ki je tik pred izidom. Ukrajinski predsednik da je opozorila, kaj se vali nad njegovo državo, zavrnil, trdeč, da bo "ameriška panika" negativno vplivala na ukrajinski narod in ekonomijo.     

Whipple navaja, da so najmanj dva poskusa atentata na Zelenskega preprečili po zaslugi ameriških obveščevalnih podatkov, ki jih je Burns predal Kijevu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta