Zelenski poziva Ukrajince k enotnosti in nadaljevanju boja

STA, M.D.
21.08.2022 09:45

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v nočnem videonagovoru rojake vnovič pozval k enotnosti in nadaljevanju boja proti ruski agresiji, ki se je začela pred skoraj šestimi meseci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

"Ostati moramo trdni. Prestati bomo morali še veliko, na žalost tudi veliko bolečine," je sporočil Volodimir Zelenski. Ukrajina bo v sredo obeleževala svoj dan neodvisnosti, hkrati pa bo na ta dan minilo tudi šest mesecev, odkar je Rusija sprožila invazijo in se je začela vojna. "Za zmago Ukrajine se bomo morali boriti. Še vedno imamo veliko pred seboj," je dejal predsednik.

Opozoril je, da bi Rusi lahko ukrajinski dan neodvisnosti izkoristili za še posebej surove napade. "Takšen je naš sovražnik. Že zdaj je Rusija tega pol leta vsak drug teden storila nekaj ogabnega in krutega," je dejal Zelenski. Vsakodnevne raketne in topniške napade na območju Harkova in Donbasa pa je označil za ruski teror.

Cilj Rusije je po njegovih besedah ponižati državo in širiti strah in konflikt. A temu pritisku se ne sme ukloniti nihče ali pokazati šibkost. "Zato moramo ostati skupaj, si pomagati, obnoviti, kar je bilo uničeno, in se boriti za naše ljudi," je še dodal ukrajinski predsednik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta