Adijo, počitnice

nr
17.03.2019 00:26

Žalostne miši, veseli klopi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maček Miki
Aljoša Stojič

Na prijetnem pomladanskem sončku berem Prehranski kompas, z vsako stranjo več (ali manj, odvisno od zornega kota bralca in prijateljice knjige) mi krepi slabo vest o zgrešenih prehranjevalnih navadah, s katerimi kličem nesrečo. Komaj za hip odložim super poučno knjigo, že me na klopi pred uto udari nova slaba vest - klop. Miki je poln cekov, pa koledarske zime niti še ni konec. Še sreča, da človek vselej najde srečo v nesreči. Pri Mikijevih klopih je srečno naključje, da je bel bolj kot novozapadli triglavski sneg in je kolonija cekov izsledljiva kot mravlje v sladkorju. Z natančnostjo srčnega kirurga vihtim pinceto, maček pa je tako premeteno brihten, da ga šopi izpuljene dlake iz mojega naročja ne premaknejo niti za milimeter. Ne trza in ne mijavka, klopov tudi on ne prenese. Ob mili zimi se mrčes množi kot zmešan, stanje je alarmantno. Veterinar poznavalsko pripomni, da gredo insekticidi za hišne ljubljenčke za med že dober mesec, torej od začetka februarja! Lahko si mane roke, naš veterinar, živaloljubci se prijemamo za denarnice.
Miki je bil pozimi prehlajen, z vnetim očesom, kihanjem in kašljanjem vred; z dvakratnim obiskom zdravnika mi je izbezal okroglih sto evrov. Dobra vest je bila (ker ljudje v slabem iščemo drobtino dobrega), ko je veterinar slavnostno naznanil, da Miki nima mačjega aidsa. Zdaj prekipeva od zdravja, kar je slaba vest za naše miške majcene in dobra za razigrane klope, ki mu veselo sesajo kri. Ena kapsula "strongholda plus za mačke med 2,5 in 5 kg" stane 11,66 evra. Ceke menda odganja pet tednov, zato sem si na koledarju obkrožil 15. april, da ne pozabim na novo dozo. Ker ima hudič mlade, se je vojska klopov zagrizla še v Citin črni kožuh. Njena tableta, ki jo je pogoltnila kot keks, je stala 12,91 evra. Za pet tednov imata muc in pes mir pred invazijo klopov, potem pa jovo na novo. V tej vojni bo nujno cepiti še ljudi - petkrat po približno sto evrov, če je družinskih članov pet; in čez pet let spet po injekcijo. Ceki so naši največji družinski sovražniki, ker so nam že na začetku sezone spodjedli enotedenske morske počitnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta