Ajurveda: Spoznajmo svoje telo - prakriti

NR
10.03.2019 01:14

Nedavno je izšel slovenski prevod knjige Znanost ajurvede avto rja Acharye Balkrishne, velikega poznavalca starodavne indijske medicine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ciceron

Vsak posameznik je rojen z enkratno vrsto telesa, ki jo določa prevlada ene ali dveh doš, in to je prakriti, narava oziroma individualna telesna zgradba. V ajurvedi igra prakriti zelo pomembno vlogo pri zdravju, dobrem počutju in diagnosticiranju bolezni posameznika. Pomaga nam določati najustreznejšo vrsto prehrane in načina življenja, ki naj bi mu sledil posameznik. Prav tako prakriti vpliva na prepoznavanje bolezni in določa način zdravljenja. Telesna zgradba posameznika se določa na osnovi oblike telesa, narave, značaja, lastnosti in še cele vrste dejavnikov. Zgradba je individualno določena že v trenutku spočetja. Do otrokovega spočetja pride v maternici ob združitvi semena in jajčeca, nato se začne razvoj zarodka. Doše, ki so dominantne v trenutku spočetja, vplivajo na otrokovo telesno zgradbo, postavo, značaj, naravo in mentalni ustroj. To so torej lastnosti in značilnosti prakritija v ajurvedi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta