Ali ga ljubiš ali sovražiš: Z ljubeznijo. Rob

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
28.07.2019 06:48

"Cesta je čedalje ožja, ne smeš jemati drog, piti in uživati sladkorja," v svojih zrelih letih razmišlja Robbie Williams, najuspešnejši britanski glasbenik, čigar vstopnice za koncerte gredo za med.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Če ima maček devet življenj, koliko jih potlej ima 45-letni Robbie Williams? Tisto čudovito londonsko nedeljo, 14. julija, ko je v Wimbledonu odzvanjala teniška poezija med Đokovićem in Federerjem, je Robbie razprodal koncert v Hyde Parku na festivalu British Summer Time. Sold out (razprodano)! "Robbie se je vrnil domov v veličastnem slogu, tja, kamor sodi," je poročal britanski Express. Množica, vseh 65 tisoč gledalcev, je pela z njim, kralj pa je na odru kričal v svojem prepoznavnem slogu: "Naj vas zabavam! Dovolite mi, da se predstavim: Moje ime je Robbie kurčev Williams!" Bil je tudi patriotski: "Anglija, sem še vedno tvoj sin?" In anekdotam o njegovih treh otrocih je sledila iskrena I Love My Life ...

"Naj vas zabavam!"
Profimedia
Profimedia

Odkrito

V biografiji Odkrito (Reveal), ki so jo izdala in založila Učila (žepna izdaja, 530 strani, je na prodaj za 16,60 evra), se nam Robbie razgali (skoraj) do konca. "A si zapisal, kar sem rekel? To moraš vstaviti v biografijo," je spodbujal Chrisa Heatha, da je zabeležil številne pikantnosti iz Robbiejevega javnega in zasebnega življenja, verjemite, od nekaterih se utegne komu obračati želodec. Robbie je nikoli odrasel fant, ki ničesar ne skriva. Nikoli ne slepomiši. Odločil se je za drugačno taktiko od večine glasbenih zvezdnikov, ki skrbno skrivajo svojo zasebnost. Poslužuje se družabnih omrežij, pogosto ga v takšnih debatah odnese prek mere dobrega okusa, ampak ljudem, ki jih s točo besed užali in razjezi, se zna tudi opravičiti - na katero nogo pač zjutraj vstane. Neštetokrat se je "na smrt" skregal z angleškimi tabloidi, potem je za te iste tabloide spet dal intervju. Sam zna najbolje poskrbeti za publiciteto. Ali govori o svojih izkušnjah z neznanimi letečimi predmeti in zunajzemeljskimi bitji ali pa z bajalico išče zaklad pod zemljo - Robbie je protisloven; nekaj, kar se od njega pričakuje.

Učila

Vse najboljše za te

Njegovo čelo so zgladili, da je trdo in gladko kot beton: "Nisem pristaš botoksa in lepotnih operacij, a če živiš v okolju (v Los Angelesu), v katerem to počnejo vsi, težko izbereš drugo pot." Večkrat je bil na zdravljenju, enkrat ga je v sanatorij za zdravljenje odvisnosti odvlekel Elton John. Ko je Robu z leti upadel testosteron, mu ga je na recept predpisal zdravnik. Obstranska posledica uživanja moškega spolnega hormona so tudi goste dlake na predelih, kjer si jih Robbie ravno ne želi. Žena in tašča sta mu z voskom odstranjevali bujni gozdiček na zadnji plati. Gostejših las si Rob želi na glavi, lasni vsadki so prvih nekaj dni zelo boleči, prizna, a zanj dobrodošli. Za šovbiznis se splača potrpeti; čeravno se v njem Robbie (rojen kot Robert Peter Williams) počuti kot na rojstnem dnevu. "Vsi gostje vedo, da ti morajo zapeti 'Vse najboljše za te', ti pa bi samo rad, da ta nadležni refren čim prej mine in da se zabava nadaljuje."

Profimedia

Ne grem iz sobe

Ne pije, to pa zato, ker v mladostni razuzdanosti ni imel meje. Prvo uro, ko je nekaj spil, je bil simpatični, hudomušni Rob, potem pa se mu je odpičilo, drugi povedo o njem. "Nisem superheroj!" kriči Robbie. "Krvav sem pod kožo, tako kot vi." Zaradi te odkrite drže ga imajo milijoni po svetu radi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta