Deset nasvetov za več lepote

Denis Živčec Denis Živčec
07.03.2021 04:00
Vse je v zmernosti in dobri strategiji. Tudi naša atraktivnost. Notranji mir, ravnovesje, skrb za kožo, zdrava prehrana in zaščita pred škodljivimi vplivi se hitro opazijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kožo si čistite zjutraj in zvečer, ne glede na to, ali se ličite ali ne.
Profimedia

Kreme, serumi, maske, losjoni, mleko ... Vsak izmed teh proizvodov ima točno določen učinek. Naučite se izkoristiti te učinke in ne bo vam treba izgubljati časa in denarja za odkrivanje "kakovostnejših" krem. Pred kratkimi napotki o uporabi osnovnih proizvodov za nego kože še najpomembnejše opozorilo: kožo si čistite zjutraj in zvečer, ne glede na to, ali se ličite ali ne. Z neočiščeno kožo se nikdar ne odpravite spat. A to je le eno od dejstev, ki pripomorejo k lepšemu in bolj zdravemu videzu.

​Ena krema ni zmeraj dovolj

Odvisno od tipa kože. Mastna koža lahko vpije največ dve tekoči sredstvi naenkrat. Zelo suha koža lahko vpije tri, štiri kreme. Vsekakor morate vedno začeti s sredstvom, ki ga vaša koža najbolj potrebuje. Po nanosu počakajte, da ga koža vpije, in šele nato nanesite naslednje sredstvo.

​Piling in masko lahko uporabite isti dan

To je idealen način uporabe teh proizvodov. Na kožo, ki ste jo očistili z mlekom, nanesite piling. Tako boste odstranili vso nečistočo in odmrle kožne celice, ki koži onemogočajo vpijanje aktivnih sestavin maske. Ko opravite ta postopek, je koža pripravljena za nanos maske.

Sendviči, hamburgerji, gazirani napitki, sladice so obroki, bogati z maščobami in kalorijami ter revni z vitamini in minerali. Če z njimi pretiravamo, se nam kopičijo kilogrami, koža postaja pusta, lasje izgubijo sijaj.
Profimedia
Profimedia
Profimedia

​Krema za okoli oči

Nanesite jo zmeraj pred nanosom kreme za nego obraza. Pri tem upoštevajte, da krema za obraz ni primerna za kožo okoli oči, sicer se lahko zgodi, da vam veke otečejo in pordijo.

​Prava krema ob pravem času

Če imate gubice ali povešeno kožo, nanesite kremo zoper to zjutraj pred nanosom vlažilne kreme in zvečer pred nanosom nočne kreme. En dnevni nanos zadostuje za preprečevanje gub. V tem primeru uporabljajte proizvod zvečer, saj se koža ponoči obnavlja in najbolje izkorišča aktivne sestavine kreme.

​Kreme za oblikovanje telesa

Kreme za oblikovanje telesa, posebno tiste v obliki gela, vsebujejo določeno količino alkohola, ki kožo izsušuje. Če takšno kremo nanesete po nanosu vlažilnega mleka, bo njen učinek občutno slabši. Kakšen je torej pravilni vrstni red? Najprej nanesete proizvod, ki razgrajuje maščobne sloje in spodbuja drenažo - torej kremo za oblikovanje telesa -, zatem pa nanesete mleko, ki kožo vlaži in ji daje žameten lesk.

Stres dela proti lepoti

Če vam zmeraj primanjkuje časa in ste pogosto pod znatnim pritiskom, se ustavite. Vzemite si nekaj ur za pravi oddih, dobrodošel tako za dušo kot za telo.

​Zmanjšajte pritisk

Najdite si uro časa, ko boste lahko sami s seboj. Zaklenite se v kopalnico in se sprostite v topli vodi. Naredite si piling telesa in obraza ter nanesite hidratantno masko. V kad, napolnjeno z vodo, ki ima temperaturo okoli 37 stopinj Celzija, vlijte sivkino olje. Na oči si dajte vato, namočeno v rožno vodo.

Samomasaža dela čudeže

Na konice prstov nanesite kapljice eteričnega olja sivke ali pomaranče in okoli dve minuti masirajte koren nosu, tilnik in sence z rahlimi krožnimi gibi. Stres ni zmeraj slab. V manjšem obsegu je celo pozitiven, ker nas spodbuja k aktivnosti, ko pa ga je preveč, povzroča utrujenost. Tukaj je torej treba znati ločevati.

Sonce in smog povzročata gube

Če se hočemo izogniti prezgodnjim znamenjem staranja, se je treba zaščititi pred onesnaženim zrakom in vplivom sončnih žarkov. UV-žarki in škodljive snovi iz atmosfere načenjajo zdravje kože in upočasnjujejo obnavljanje celic. Normalna dnevna svetloba vsebuje toliko UV-žarkov, da lahko kožo poškoduje celo skozi okensko steklo ob oblačnem vremenu (skozi oblake prodre 4,3 odstotka UV-žarkov). Zato je kožo zmeraj treba zaščititi s kremami, ki vsebujejo UV-filtre.

Ne jejte stoje

Sendviči, hamburgerji, gazirani napitki, sladice so obroki, bogati z maščobami in kalorijami ter revni z vitamini in minerali. Če z njimi pretiravamo, se nam kopičijo kilogrami, koža postaja pusta, lasje izgubijo sijaj. Hraniti se je treba uravnoteženo in zdravo, hitro pripravljeno hrano pa omejiti na največ en obrok na teden. Vsaj petkrat na dan jejte sadje in zelenjavo, rafinirane žitarice nadomestite z integralnimi (testenine, riž, kruh) in uživajte raje ribe kot drugo meso. Po napornem dnevu čutimo potrebo, da se dobro najemo. To je normalno, saj je organizem izčrpan in potrebuje energijo. Da pa potrebe ne bi narobe zadovoljili, si pravočasno zagotovite zaloge. V hladilniku imejte pripravljeno zdravo hrano, denimo zelenjavno juho, kuhane stročnice, umito svežo zelenjavo in sadne solate. Pomaga tudi banana, saj daje energijo, a organizma ne obremenjuje. Poleg tega vsebuje serotonin, torej snov, ki zagotavlja dobro razpoloženje. Vsakih 14 dni en dan uživajte samo sadje in zelenjavo ter pijte veliko vode. Vodi lahko dodate koščke ledu, pripravljene s sokovi iz svežega sadja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta