(FOTO) Avtomobilski salon v Parizu je bil, a ni bil prav živ

Janez Kovačič Janez Kovačič
23.10.2022 03:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
R4 ali pri nas "katrca" je pisal zgodovino Renaulta, v novi izvedbi 4ever trophy pa bo to povsem drugačen avtomobil za drugačne kupce in namene.
R4 ali pri nas "katrca" je pisal zgodovino Renaulta, v novi izvedbi 4ever trophy pa bo to povsem drugačen avtomobil za drugačne kupce in namene.
Tovarna
V 89. izvedbi se je pariški avtomobilski salon Mondial de l'Auto vendarle zgodil. Eden redkih v zadnjih letih, vse ali večino drugih je odpihnila pandemija ali pa se bodo zgodili na drugih krajih - kot znameniti ženevski avtomobilski salon, ki se je oziroma se bo preselil v Katar. Napisati, da je "bil živ", bi bilo morda v primerjavi s tistim, kar se je dogajalo nekdaj, preveč, precej preveč. Čeprav mu je bil čas kratko, zelo kratko odmerjen (le do te nedelje), je na Porte de Versailles videti vsaj nekaj. In ni bilo mogoče prezreti - kitajski avtomobili, doslej na evropskih trgih skoraj povsem anonimni, se počasi prerivajo v ospredje, družbo pa jim dela tudi kakšno vietnamsko avtomobilsko ime.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta