(FOTO) Coco bi bila ponosna na Chanel

Denis Živčec Denis Živčec
27.01.2019 02:42

Pariški modni teden je prinesel najtežje pričakovano revijo sezone. Pri najpomembnejši francoski modni znamki so očitno sveže zaljubljeni in povsem v rožicah, v duhu legendarne Coco. V modo je kreatorka, ki je umrla 10. januarja 1971, kot okraske uvedla pozlačene gumbe, dolge ogrlice iz biserov in pentlje. Chanelova je v zasebnem življenju prijateljevala s številnimi umetniki in slavnimi osebnostmi, kot so Pablo Picasso, Igor Starvinski in Jean Cocteau.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mar ni januar preprosto krasen mesec? Vsaj za ljubitelje vrhunske mode. Luči milanskega tedna so ugasnile, prižgale pa so se v svetovni prestolnici visoke mode, Parizu, kjer so izumili šik in je prva trgovina s prestižnim imenom za bližnjim vogalom. Proti prihajajoči pomladi so uperili pogled tisti, ki v svetu mode kaj veljajo, in nakazali, da nas čaka popoln razcvet. Najtežje pričakovana je, kakopak, bila revija najpomembnejše francoske modne znamke Chanel, ki že desetletja ostaja zavezana brezpogojni eleganci, v katero je vselej stkane tudi nekaj nekonformnosti. Očitno že dolgo pred nami ni bila tako klasična pomlad. Karl Lagerfeldje začrtal tradicionalno linijo. Chanelova pomlad bo vsa nežna, mehka in ženstvena. Vse se bo vrtelo okoli brezčasne rožnate.

Profimedia

​Čas čajnih vrtnic in nežnosti

Divja pink tokrat odpade, vračamo se v romantične čase čajnih vrtnic in skrbno izbranih cvetličnih vzorcev. V rožnato meglico nekaj trdnosti vnaša siva, večinoma v obliki masivnih obrob rokavov in ovratnikov iz perja. Klasika ostaja Chanelov kostim s krilom ali hlačami in poudarjenimi rameni kot dramatično novostjo. A v resnici nič na njihovi pomladi ni ostrega. Ob mehki rožnati so tokrat po pisti razsajali tudi drugi pasteli, predvsem nežno modra, barva poprove mete in nekaj subtilno rožnate, ki počasi prehaja v marelično. Povsem jasno je, da gre za navdih nekih drugih časov. Cvetovi, ki prekrivajo tkanine, so večji, kot smo jih videvali v zadnjih letih, a ne prehajajo v pretirano eksotiko havajske botanike. Dehtijo vrtnice, vijolice in potonike in tako ustvarjajo kontrast drugemu delu kolekcije, ki je izrazito enobarven - svetlosiv, slonokoščen, bež, bel ali zgolj črn z nekaj belimi robovi. Medtem ko kostimi žensko formo poudarjajo z dobro ukrojeno oprijetostjo, gredo obleke v drugo smer in obline ustvarjajo z močno nabranostjo in večplastnostjo.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta