(FOTO) Dobrodelna akcija Tadeja Pogačarja: Za vsak selfi ali avtogram deset evrov

Saša Britovšek Saša Britovšek
27.08.2023 05:30

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar ni veliko doma, a ob tokratnem prihodu v Slovenijo se je odločil za dobrodelno srečanje s svojimi navijači kar v središču Ljubljane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Pogačar je delil avtograme in selfije.
Frane Kranjec/prijavim.se

Za vsako fotografijo in avtogram bom podaril deset evrov v sklad za pomoč prizadetim v poplavah," je Tadej Pogačar napovedal deset dni pred dogodkom, ki se je zgodil v sredo.

Vodilni na lestvici mednarodne kolesarske zveze Tadej Pogačar je ob že napovedani dobrodelni dražbi tekmovalnih dresov izpeljal še eno dobrodelno akcijo, s katero je navdušil štiri tisoč petsto kolesarskih navdušencev in navijačev v središču Ljubljane. Pod prireditvenim odrom na dogodku, ki ga je povezoval športni novinar TVS Tadej Bašelj, se je vila dolga vrsta za srečanje s Tadejem. Vendarle je številka ena svetovnega kolesarstva - in kdor je slišal za dogodek, je, če je le mogel, prišel pozdravit šampiona, ki se je z navijači potrpežljivo fotografiral in delil avtograme. Kamničan Tadej Pogačar je deset evrov za podpis in deset evrov za vsako fotografijo dodal začetni donaciji deset tisoč evrov za žrtve poplav.

Tadej Pogačar
Prijavim.se

Njegov domači kraj je bil eden tistih, ki jih je v začetku avgusta najbolj prizadela naravna katastrofa nepredstavljivih razsežnosti. Sam je bil takrat s športnimi kolegi na svetovnem prvenstvu in je dogajanje v Sloveniji in v svojem Kamniku spremljal z žalostjo. Tudi v televizijskem intervjuju za TV Slovenija je povedal, da se zaveda, kako težko je izgubiti hišo, se soočiti z materialno škodo in še posebej s tistim, kar ni materialno, to so spomini s čustveno vrednostjo.

Tadej Pogačar
Prijavim.se

V dveh urah je posnel 1214 fotografij, se podpisal 1800-krat, skrinjica s prostovoljnimi prispevki pa se je polnila iz minute v minuto. Vsak dobrodelni prispevek je bil nagrajen z majico Tadeja Pogačarja. Skupaj bo tako kolesarski šampion v sklad za pomoč podelil 30 tisoč evrov. Zbrani na Kongresnem trgu so bili navdušeni - tako Slovenci kot nekateri tujci, ki jih te dni ni malo na ljubljanskih ulicah. Pogačar je namreč pred dvema tednoma dogodek napovedal kar sam v video posnetku in povabil navijače, naj se mu pridružijo, da skupaj pomagajo.

Tadej POgačar
Prijavim.se

Še vedno poteka dražba dresov sedmerice slovenskih kolesarjev svetovne serije. Kot že rečeno, so združili moči in se skupaj odločili pomagati Slovencem ob nedavni vremenski katastrofi. Ob Pogačarju še Primož Roglič, Matej Mohorič, Luka Mezgec, Matevž Govekar, Jan Tratnik in Domen Novak. Trenutna najvišja ponudba menda znaša enajst tisoč evrov, akcija pa se bo zaključila v četrtek, 31. avgusta. Pred kratkim je tudi Matej Mohorič denarno nagrado v znesku 24.495 evrov, ki jo je prejel ob zmagi na Dirki po Poljski, namenil žrtvam poplav.

Za Pogačarjem je izjemna sezona, sicer z nekaj nihanji, a čez vzpone in spuste se je zavihtel na sam vrh. Kamničan se bo zdaj za kratek čas "spremenil" v navijača in dirko po Španiji od 26. avgusta do 17. septembra spremljal od daleč, kar preko TV-zaslona.

Na Kongresnem trgu se je zbralo 4500 ljudi.
Prijavim.se
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta