Mohorič prizora ni mogel izbrisati izpred oči

ug
02.08.2023 20:42

Gorenjec je v kraljevski etapi dirke po Poljski z drugim mesto še povečal prednost v boju za rumeno majico, a zmotilo ga je nekaj drugega

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gorenjec se je za jutrišnji odločilni kronometer spet oblekel v rumeno. 
Epa

Matej Mohorič ima po petih dneh dirke po Poljski etapno zmago in rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. V kraljevski peti etapi Pszczyna-Bielsko-Biala (198,8 km) z dvema vzponoma prve kategorije in enim druge je prednost pred zasledovalcu še povečal, pa čeprav zgolj zaradi bonifikacijskih sekund. Še drugič je osvojil drugo mesto, v skupini skoraj 40 kolesarjev je zaostal le za 24-letnim Nizozemcem Marijnom van den Bergom (EF Education-Easypost), ki je dosegel tretjo in največjo zmago v profesionalni karieri.

Čeprav si je Gorenjec prislužil šest sekund odbitka, je njegova prednost narasla zgolj za dve na dvanajst sekund, saj je bil drugouvrščeni Portugalec Joao Almeida (UAE Emirates) tik za njim in prav tako deležen bonusa. V skupnem seštevku sledi še en moštveni kolega slednjega in Tadeja Pogačarja Rafal Majka (zaostanek 0:16 minute), ki se je v ciljnem sprintu zapletel v padec. A to ni bil najbolj kontroverzni trenutek dneva. Nekaj kilometrov prej je motorist s snemalcem podrl štiri gledalce, ki so končali v bolnišnici. "Videl sem na lastne oči, a ne bi komentiral. Upam le, da so vsi v redu. Do takrat sem bil zelo motiviran, potem pa ne več, skoraj smo se ustavili. Vendar so nekatere ekipe pritisnile in sem se moral odzvati, čeprav prizora nisem mogel izbrisati izpred oči," je povedal Matej Mohorič.

Jutri ga bo moral, ko je na sporedu 16,6-kilometrska vožnja na čas v Katovicah, ki bo dala končnega zmagovalca, saj kolesarje za zaključek dirke čaka le še sprinterska etapa. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta