(FOTO) Na plaži se oblecite v samozavest

Denis Živčec Denis Živčec
26.06.2022 04:35

Ker smo na plaži do lastne postave običajno najbolj kritični kar sami, je ključno, da izberemo takšne kopalke, v katerih se bomo počutili najbolje, sicer nam bodo kompleksi kvarili najlepši del leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če se skoraj povsem razgaljeni na plaži ne počutite dobro, lahko vedno zakrijete tudi kak centimeter več. Še vedno boste videti očarljivo in poletno.
Profimedia

Bilo bi že kar prelepo, če ne bi v dneh pred odhodom na dopust vnesli nekaj stresa z iskanjem kopalk. Samozavest in samopodoba se na plaži znajdeta na preizkušnji, četudi je povsem jasno, da smo do lastne postave najbolj kritični kar sami, drugi se z nami ne ukvarjajo prav zelo. A če bi tudi z zgolj nekaj centimetri blaga radi skrili vsaj nekaj tistega, kar se vam zdi pomembno skriti, in hkrati poudarili svoje atribute, potem se je nakupa kopalk treba lotiti premišljeno. Sicer vam bosta nelagodje in nesamozavest kvarila najlepši čas v letu.

Nikar ne bodite slabe volje, ko brskate med ponujenim v modnih trgovinah, saj je izbira tako pestra, da boste zagotovo našli pravšnje kopalke zase. Če potrebujete pomoč, vzemite s seboj prijateljico, ki ji zaupate, najbolje pa bo, če boste za nasvet povprašali prodajalko ali stilistko. Modeli kopalk so danes takšni, da lahko s pravo izbiro poudarite pas, podaljšate postavo in poskrbite za lepšo zadnjico.

Zadnja leta so eden glavnih zadetkov v polno kvačkane kopalke. Jasno, ljudje so v času pandemije izurili svoja ročna dela. Kreativnost ne pozna meja.
Profimedia

Če si želite poudarjen pas, ker imate nekoliko bolj deško postavo, boste ženske to najbolje storile s primerno kombinacijo barv in krojev. Najbolje je, da izberete model, pri katerem je pas izrazito nakazan, zgornji in spodnji del kopalk pa se razlikujeta. Spodnji del kopalk naj bo na primer temnejše barve in enobarven, zgornji pa svetlejši, popestren s kakšnim vzorcem v barvi spodnjega dela. Učinek pa bo najboljši z enodelnimi kopalkami.

Svojih oblin se nikoli ne sramujte poudariti

Tistim, ki želijo poudariti svojo zadnjico, naj povemo, da bodo to lepo in vabljivo naredile z razkošnim vzorcem na zadnjem delu hlačk. Nikar se ne sramujte poudariti svojih oblin, zlasti ne v kopalkah. Tudi dekolte lahko poudarite. Razkošnega ustvarite z modrčki, ki imajo push-up učinek, kar tako že veste, optično bodo prsi večje in privlačnejše tudi v kopalkah, ki imajo na modrčku bogate vzorce ali pa je modrček poudarjen z različnimi naborki, vzorci, barvami ali celo atraktivnim zavezovanjem naramnic. Pogled na modrček lahko pritegnete tudi tako, da izberete komplet, v katerem se modrček razlikuje od enobarvnih hlačk. Če se hudujete nad trikotno postavo, lahko omilite tudi to težavo. Saj veste, širša ramena, ožji boki se mnogim zdijo nepremagljiv problem. Pa ni tako. Izberite kopalke z modrčkom, ki se zavezuje ali zapenja za vratom, ali pa modele, s katerimi poudarite pas ali spodnji del telesa.

Za babice? Kje neki! Neverjetno, koliko lahko danes razkrijejo enodelne kopalke.
Profimedia

Če skozi očala pogledujete po dolgonogih lepoticah in sanjate o tem, kaj bi dali, da bi si tudi sami lahko podaljšali postavo, izberite kopalke, ki imajo po sredini ali ob straneh vzorce. Lahko so cvetlični motivi ali, še bolje - črte. Še boljši učinek pa boste dosegli, če se boste odločili za enodelne kopalke monokini, ki so v pasu nekoliko izrezane. S tem boste najbolj poudarile obliko peščene ure.

Bikinke so še zmeraj zakon, so pa tudi zelo klasične, saj pri modelu ne moremo ničesar spreminjati, lahko pa eksperimentiramo z materiali in barvami, ki jih letošnje poletje ponuja tako rekoč celo paleto. Enodelne kopalke so tokrat zelo zanimive, saj več odkrivajo kot skrivajo, zato jih skoraj ne vidimo kot enodelne. Hrbet je v celoti gol, morda ga krasijo zgolj tanki trakovi.

Profimedia

Enodelne kopalke še zdaleč niso samo za babice

​Če bi rade skrile malce preveč okrogel trebušček, bo najbolje, da se odločite za enodelne kopalke. Kljub prevladujočim bikinkam, ki resnično skoraj ničesar ne skrijejo, je na tržišču tudi dovolj enodelnih modelov, ki že zdavnaj niso več samo za "ome", ampak so zapeljivi, modni in elegantni. Enodelne kopalke naj bodo spredaj po možnosti kar najbolj vzorčaste ali pa z vodoravnimi črtami. Morda ne marate enodelnih kopalk in prisegate na dvodelne - nič za to, pazite le, da bodo imele ojačan trebušni del - pa tudi pas naj bo malce višji. Danes so modne tudi kombinacije z majico ali srajco brez rokavov pa tudi s korzetom.

Obožujemo obline - in danes obstaja toliko vznemirljivih načinov, kako jih lepo poudariti.
Profimedia

Pri izbiri ustreznega modela kopalk je najpomembnejši zgornji del. Za majhne prsi so odlični modrčki z drobnimi vzorci letos modnih živahnih barv ali pa z vodoravnimi črtami. Košarice naj bodo podložene, tudi s silikonskimi, oljnimi, vodnimi in drugimi blazinicami. Po drugi strani pa bodo prsi optično manjše, če bomo oblekle kopalke brez naramnic, a s kostno oporo. Pomembna je tudi izbira velikih vzorcev in temnih barv.

Seksi. Časi, ko so se ženske z oblinami oblačile zgolj v črno, so k sreči že davno mimo. Tako frajerske so kopalke v stilu obalne straže.
Profimedia

Za preobilne boke in ritko pa so na voljo parei, velike rute, obleke ali kratke hlače. Kadar skrivamo samo boke in zadnjico, je lahko dolžina krila zelo kratka, kadar bi radovednim očem radi prikrili tudi stegna, izberite dolžino do kolen, če pa nog sploh ne bi rade pokazale, si lahko okrog pasu zavežete veliko ruto, ki bo segala do gležnjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta