(FOTO) Ni ga virusa, ki bi ustavil modo

Denis Živčec Denis Živčec
11.10.2020 04:25

Neštetim oviram navkljub se je zgodil ljubljanski teden mode, ki je nakazal, da bo prihodnost bolj pisana, kot se morda pravkar zdi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petja Zorec
Mimi Antolovič

S prvim oktobrskim dnem se je začela že dvanajsta edicija LJFW, ljubljanskega tedna mode, v okviru katerega so se v prestolnici kar deset dni odvijali modni dogodki. Prvi dan sta zaznamovali otvoritvi dveh konceptualnih predstavitev kolekcij, ki sta nam jih predstavili oblikovalki Petja Zorec in Kaja Julia Hrovat. Prvi dan ljubljanskega tedna mode so otvorili v ljubljanskem podhodu Ajdovščina, ki so ga v ta namen spremenili v urbano izložbeno okno, kjer so si mimoidoči lahko ogledali kolekcije slovenskih oblikovalcev. Petja Zorec je za predstavitev kolekcije uporabila modele, ki so se pomešali med obiskovalce podhoda Ajdovščina, v izložbah pa smo poleg oblačil lahko občudovali tudi fotografsko delo njene prijateljice Mateje Duljak. Priča smo bili tudi premiernemu predvajanju videospota Marka Jacoba Cavazze v režiji Tine Novak, v katerem je nastopila Inja Zalta, pojavljajo pa se tudi Petjina oblačila.

Simona Kogovšek
Jure Makovec
Patricia Pie
Jure Makovec

"Kolekcija je nekakšna refleksija zadnjega obdobja, kriza je imela dober vpliv na moje ustvarjanje. Imela sem več časa za razmislek, premišljevanje o preteklih dogodkih. Kreativno gledano, je bilo zelo dobro obdobje," nam je zaupala Petja Zorec. Med tednom smo videli tudi oblačila Saloond 365, to je nova znamka, ki predstavlja združitev znamke Saloond, za katero stoji oblikovalka Ana Mestnik, in znamke ND365, pod katero je podpisana Nataša Đokič. Navdih črpata iz narave, poigravata pa se s tematiko cvetlic, metuljev in čebel.

Petja Zorec
Mimi Antolovič
Saloon 365
Jure Makovec

Kreacije je predstavila tudi Simona Kogovšek, ki ustvarja subtilne, udobne in brezčasne kreacije. Njena kolekcija Človek človeku - Human 2 human je odraz trenutnega časa, kjer imajo posamezniki moč izkoristiti svoj položaj za sprejemanje nerazumnih odločitev proti ljudem in naravi. Oblikovalka poudarja pomembnost solidarnosti, empatije in ljubezni.

Saloon 365
Jure Makovec
Saloon 365
Jure Makovec

Znamka Patricia Pie, pod katero je podpisana oblikovalka Barbara Franjić, predstavlja vizijo kreacij, ki so ustvarjene za samozavestne in neodvisne ženske, ki se želijo izražati z unikatnimi modnimi kosi. Kolekcije so ustvarjene z mešanjem potiskov, različnih materialov in unikatnih krojev, ki jih v organsko celoto povezuje oblikovalkina domišljija. Jesenska kolekcija ​Patricia Pie gre tokrat korak stran od cvetličnih vzorcev in prosojnosti, saj se poigrava z geometričnimi vzorci in umirjenimi barvami, še vedno pa ohranja za znamko značilne 3D-učinke na tkaninah in strukturirane materiale, ki so poslovne ženske navdušili že v prejšnjih kolekcijah.

Simona Kogovšek
Jure Makovec
Patricia Pie
Jure Makovec
Patricia Pie
Jure Makovec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta