(FOTO) Zvezdniški blišč francoske riviere: Razgaljena ramena in dragulji

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
26.05.2024 02:20

Rdeča preproga filmskega festivala v Cannesu ostaja ena najbolj drznih, zvezde so predstavile nekaj vročih trendov, rdeča šminka se vrača.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skrito sporočilo? Ko je Cate Blanchett razprla obleko, se je mnogim zazdelo, da vidijo palestinsko zastavo.
Epa

Nič ne naznani sezone lahkotnega poletnega blišča bolje kot filmski festival v Cannesu. Zvezde so se zbrale na francoski rivieri, kjer imajo fotografi in modni kritiki polne roke dela z opazovanjem njihovih elegantnih, tudi zelo provokativnih oprav. Zdaj je že jasno - eden glavnih modnih trendov rdeče preproge Cannesa 2024 so rdeče ustnice. Tudi igralka Anya Taylor-Joy, ki se je festivala udeležila skupaj s kolegom Chrisom Hemsworthom, je v duhu starega Hollywooda navdušila z močno obrobljenimi rdečimi ustnicami in zelo svetlo pričesko. Vse, kar je nosila, je bilo iz hiše Dior, kar niti ni presenetljivo glede na to, da je ambasadorka znamke. Tudi članica žirije in igralka Eva Green je navduševala s škrlatno rdečimi in sijočimi ustnicami in še mnoge druge.

Bella Hadid je nosila skoraj povsem prosojno kreacijo hiše Saint Laurent.
Profimedia
Natasha Poly je stavila na prosojnost, a nekaterim se je kreacija zdela zgolj vulgarna.
Profimedia

Rdeči odtenki ustnic so na preprogi žareli v različnih odtenkih. Kamboška igralka Yubin Shin je izbrala šminko v barvi jagodičevja, promotorka savdske ženske lepote Yara Alnamlah pa je stavila na nekoliko bolj naraven videz. Nemško-turška manekenka in igralka Meryem Sarah Uzerli se je odločila za češnjevo mat šminko. A v dneh blišča in glamurja večino pozornosti odnesejo obleke. Letošnja rdeča preproga je bleščeč prikaz visoke mode in avantgardnega dizajna, videli smo tudi kar nekaj kosov novih in celo prihajajočih kosov najprestižnejših modnih hiš na svetu. Od dramatičnih oblek, okrašenih z zapletenimi okraski, do elegantnih, modernih kompletov. Fotografe je navdušila manekenka Bella Hadid, ki je na premiero prišla v elegantni, a skoraj povsem prosojni obleki. Drzna kreacija je del letošnje jesenske kolekcije znamke Saint Laurent. Oblikoval jo je Anthony Caccarello, ki pravi: "Želel sem ustvariti nekaj zelo krhkega." No, Bella ni bila videti prav nič krhko in gostje se se znašli v kočljivi situaciji, saj jo je bilo med pogovorom težko gledati v oči. Razkazovanje prsnih bradavic je skozi leta postalo svojevrstni zaščitni znak tega festivala.

Ni Cannesa brez pretiravanja s prosojnostjo

Tudi ruska manekenka Natasha Poly se je pokazala na filmskem festivalu. Udeležila se je premiere filma Emilia Perez režiserja Jacquesa Audiarda. Pozornost množice je pritegnila s svojo modno kombinacijo. Nosila je namreč popolnoma prosojno obleko modne hiše Mugler. Videz je dopolnila s poudarjenim ličenjem in spetimi lasmi, Cartierjevim nakitom in črnimi petami. S svojim stajlingom se je pohvalila na družbenih omrežjih, a je naletela na številne kritike sledilcev. "Kaj je to? Oprosti, ampak to je grozno", "Zakaj so ljudje vedno manj oblečeni? Vidimo tvoje intimne dele", "Pričakovala sem več elegance" so kritični spletni komentatorji. Osemintridesetletna Natasha se je z manekenstvom začela ukvarjati v začetku leta 2000. Od leta 2004 se je pojavila v številnih oglaševalskih kampanjah, krasila je naslovnice uglednih modnih revij in korakala na modnih tednih. Uveljavila se je kot ena najbolj iskanih manekenk, francoski Vogue pa jo je uvrstil med 30 najboljših manekenk prvega desetletja novega tisočletja

Čudovita Eva Longoria je navdušila z obleko brez naramnic.
Epa
Zadetek v polno: Michelle Yeoh v usnjenem korzetu in pernatem krilu
Epa

Diane Kruger je osupnila v živahni vijolični obleki Atelier Versace, v celoti je bila okrašena z drobnimi diamanti. Barbara Palvin je s kreacijo Michaela Korsa počastila trenutno zelo aktualen trend čipke. Njena obleka je imela dolge rokave. Markantna manekenka Winnie Harlow je pritegnila pozornost s skoraj povsem belim hlačnim kostimom Tamare Ralph, okrašenim z biseri v različnih velikostih. Osupljiv videz je dopolnila z ujemajočim se klobukom s širokimi krajci in kupom draguljev Davida Morrisa. Coco Rocha je poglede plenila z nakitom Roberta Wuna. Obleka, ki jo je navdihnil trenč plašč, se je manekenki prilegala kot ulita. Cate Blanchett se je odločila, da bo na premieri nosila oprijeto obleko Jeana Paula Gaultierja, ki je bila narejena samo zanjo, po meri. Kreacijo brez naramnic je dopolnila z ogrlico znamke Louis Vuitton High Jewellery iz predelane kovine, biserov in dragih kamnov. Ko je na rdeči preprogi obleko razprla, se je mnogim zazdelo, da vidijo palestinsko zastavo. Naključje? Skrito sporočilo?

Razgaljena ramena in dragulji

Candice Swanepoel se je odločila za povsem bel komplet, izbrala je obleko Vivienne Westwood z globokim izrezom in zapletenimi cvetličnimi vezeninami. Glamurozni videz je dopolnila z dramatično ogrlico znamke Messika. Selena Gomez se je za premiero svojega filma Emilia Perez okrasila z razkošnimi diamanti znamke Bulgari. Bleščeče dragulje je kombinirala s črno-belo obleko z odprtimi rameni. Julianne Moore je izbrala živahno zeleno obleko brez naramnic z bleščečim zlatim nakitom. Kreacija v drznih odtenkih je bila dopolnjena z voluminoznim izrezom. Oskarjevka Michelle Yeoh je na canski rdeči preprogi debitirala z oprijetim usnjenim steznikom brez naramnic in pernatim krilom. Rosie Huntington-Whiteley je bila videti fenomenalno v svojem popolnoma črnem hlačnem kostimu brez naramnic, okrašenem z diamanti in vrvicami Victorie Beckham, uhani so bili delo draguljarske hiše Tiffany & Co. Legendarna Demi Moore se je odločila za satenasto obleko brez naramnic s poudarjenim detajlom na ramenih v odtenku šampanjca, Eva Longoria pa je osupnila v obleki brez naramnic, okrašeni s srebrnimi bleščicami. Svojo osupljivo opravo je dopolnila s črnim žametnim šalom. Cannes tako še naprej ostaja ena najbolj bleščečih modnih brvi na svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta