Gordana Grandošek Whiddon, najbolj vražja oblikovalka v mestu

Denis Živčec Denis Živčec
12.12.2021 04:25

Gordana Grandošek Whiddon ni le odlična plesalka, temveč tudi oblikovalka. Njena kolekcija Mystique by GGW krasi eno najopaznejših mariborskih izložb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vražje dame v oblekah, ki jih je noč in dan ustvarjala Gordana. Carmen Osovnikar, Gordana Grandošek Whiddon, Andreja Medvedič, Nika Čukur in Katarina Benček

Marko Pigac/mp Produkcija

So ljudje, ki izžarevajo nenasitno ljubezen do življenja, hkrati jih spremljajo radovednost, ustvarjalnost, talent in neustavljiva želja po izražanju skozi vse mogoče medije, pa naj bo to ples, moda ali hrana. Ena takih je 42-letna (ne, nima težav z letnicami, saj na njih ne da veliko) Gordana Grandošek Whiddon. Po sodelovanju v dobro spremljanem planetovem šovu Vražje dame jo zdaj poznamo še bolje, sicer pa je v slovenskem, pa tudi tujem medijskem prostoru že dolgo prisotna. Da je odlična profesionalna plesalka, koreografinja in producentka, že vemo.

Oblikovalka, ki je plesala za angleško kraljico

Veliko pozornosti pa je te dni deležen še en njen talent. Modno oblikovanje. Gordana, Goga za prijatelje, je lastnica prodorne in vse bolj iskane blagovne znamke večernih oblek GGW Design, ki je nastala kot glamurozen stranski produkt njene strasti do plesa.

Energična, polna idej, odkrita, direktna, ustvarjalna in trmasta Gordana je plesala tudi za angleško kraljico, 13 let svojega življenja je posvetila plesnemu šovu Burn the Floor, s katerim je potovala po celem svetu - skupaj v več kot 130 držav. V šovu je spoznala svojega moža Trenta, prav tako plesalca, s katerim sta koreografirala znani televizijski šov So You Think You Can Dance v Avstraliji in Vietnamu. Z združenimi močmi sta postavila na noge tudi več plesnih spektaklov po celem svetu. Z njima so sodelovala najbolj zveneča imena svetovnega šovbiznisa, med drugimi Kevin Spacey, Backstreet Boys in Pixie Lott. Otrok nimata, sta pa 13 let svoje življenje delila s psičko Buddy, ki je z njima hodila tudi na vsa potovanja.

Gordana Grandošek Whiddon je v samo 14 dneh ustvarila kar 24 kosov kolekcije. Foto: Tibor Golob

Tibor Golob

Zdaj je čas za veliko modno zgodbo in vražja Grandoškova jo je spisala skupaj s Kim Božič, lastnico priljubljenih modnih butikov Allegria, kjer so v preteklosti svoje mesto slovenski oblikovalci že našli. Gordana je oblikovala posebno praznično kolekcijo Mystique by GGW. "Obleke so narejene zelo ženstveno, da se vsaka dama v njih počuti samozavestno in seksi. Štiriindvajset kosov sem sama sešila v 14 dneh, saj me je Kim kontaktirala in prišla na idejo za novo kolekcijo v njenem butiku. Povabilu sem se takoj odzvala. Kolekcija obsega različne kose, od kril, topov, bodijev, koktajl oblekic do, seveda, glamuroznih oblek," pravi oblikovalka in plesalka.

Kreaciji praznične kolekcije sta v izložbi Allegrie predstavili tudi atraktivni Katarina Benček in Carmen Osovnikar.

Marko Pigac/mp Produkcija

Seksi, ženstvene in opažene

Obleke se v predprazničnih dneh lepo lesketajo v lično okrašenih izložbah v mariborski Gosposki ulici, nad oblikovalskim talentom Gordane pa je navdušena tudi Kim. "Gordano sem poznala in občudovala kot plesalko, kot oblikovalko pa sem jo bolje spoznala šele letos. Njene kreacije sem opazila v resničnostnem šovu Vražje dame. Navdušilo me je, ko je skreirala obleke za vsako od dam, v katerih so se slikale za pasji dobrodelni koledar. Vsaki od vražjih dam je skreirala takšno obleko, da je skrila njihove pomanjkljivosti in izpostavila atribute. V tistem trenutku se mi je porodila ideja. Zakaj ne bi Gordane povabila k sodelovanju, da bi za nas izdelala praznično kolekcijo? Pisala sem ji in bila zelo pozitivno presenečena nad njenim ekspresno hitrim odzivom, dogovorili sva se za sestanek, ki se je dotikal kolekcije, in še isti dan je Gordana pričela s kreiranjem nove praznične kolekcije Mystique by GGW for Allegria multibrand store," pripoveduje Kim Božič. "Kolekcija vsebuje veliko bleščic, perja in žameta. Vse to, v čemer se v prazničnem času ženske počutimo opažene, seksi, ženstvene in sijoče.

Kim Božič, lastnica Allegrie, v svojem znamenitem jumpsuitu in avtorica Gordana Grandošek Whiddon

Marko Pigac/mp Produkcija

Gordana pa ni skreirala le oblek. Prvič je naredila tudi nekaj malo drugačnega, zelo modnega, a hkrati elegantnega. To je bleščeč jumpsuit, ki ga lahko vidite na meni, na fotografijah s predstavitve kolekcije. Izdelala ga je na moj predlog, saj stranke ne povprašujejo več le po oblekah, veliko jih želi hlačne kostime, kombinezone ali jumpsuite. Gordana je priznala, da jumpsuita še nikoli ni oblikovala in šivala, da bo pa kljub temu poskusila. Všeč mi je, da ni nikoli rekla ne, nobeni moji ideji. Prvi odzivi so zelo dobri in veselim se naslednjega sodelovanja z Gordano," sklene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta