(INTERVJU) Mirko Štular: Epidemija je radiu nastavila ogledalo

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
21.06.2020 04:00

Direktor Radia Slovenija rekordno poslušanost v času, ko se je klasično poslušanje radia v Sloveniji in marsikje po Evropi zmanjšalo, jemlje kot potrditev, da je javni radio v Sloveniji v najtežjem času tako za radijce kot za javnost z odliko opravil svoje poslanstvo. "Poslušalci so se vrnili k tehtni, kredibilni vsebini, in to takrat, ko so to najbolj potrebovali," je dejal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spet je čas radia. 
Katja Kodba

Radio Slovenija je imel v spomladanskih mesecih rekordno poslušanost, Val 202 je najbolj poslušani radijski program, dnevnoinformativne oddaje Radia Slovenija najbolj poslušane radijske vsebine v Sloveniji, kaže merjenje javnega mnenja Mediane RM. Sporede Radia Slovenija od marca do maja je tedensko v povprečju spremljalo 637 tisoč ljudi, starih od 15 in 85 let. Val 202 je imel največjo mesečno rast poslušanosti v letošnjem letu med vsemi slovenskimi radijskimi programi. Vsak dan ga spremlja 13 odstotkov oziroma 222 tisoč različnih poslušalcev. Med preostalimi je bil najbolj poslušan Radio Prvi, ki ga dnevno spremlja 9,7 oziroma 16 tisoč različnih poslušalcev. Radio Koper je drugi najbolje poslušani program na Primorskem, takoj za Valom 202. Rast poslušanosti je dosegel tudi Radio Maribor in tako postal drugi najbolje poslušani radijski program v severovzhodni Sloveniji, dnevno ga spremlja skoraj 10 odstotkov poslušalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.