Kako se (po)hvalimo med seboj

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
28.07.2019 02:31

Nedavno smo se prijateljice ob druženju načrtno odločile, da se bomo pogovarjale o drugih ljudeh - saj to ne bi bilo nič nenavadnega ali nevsakdanjega, ker vsi nenehno vsaj toliko kot o sebi povemo o drugih, če ne še več - a smo se ob tedanjem druženju domenile, da izpostavimo le pohvale, le pozitivno o ljudeh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek

Predlog se nam je zdel domislica, skozi katero bomo načrtno dognale, koga in (za)kaj lahko (po)hvalimo. K sreči se nismo znašle v zadregi, čeprav smo morale vsaj deloma usmerjeno premišljevati, kaj bomo o kom pohvalnega izrekle. Ugotovile smo, da sploh nimamo malo vsebin za hvaljenje, da smo obdane z veliko ljudmi, katerih ravnanja, uspehe, geste, poteze lahko preprosto hvalimo. Tak izid našega pogovora - lahko bi mu rekli (p)osebna družabna igra - se je izkazal tudi kot svojevrstno olajšanje, kot drobno čaščenje pozitive v prevladujočih svetovih brzostrelnega negativizma in prepogostih zlonamernih sramotenj in zmerjanj med ljudmi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta